PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Καράμπελας: «Το Περιστέρι, ο Πεδουλάκης και η οικογένειά μου»


Όταν είσαι Έλληνας, παίζεις στο πρωτάθλημα της χώρας και έχεις καταφέρει σε ηλικία 18 ετών να θεωρείσαι περισσότερο ως ένας παίκτης με ευθύνες, παρά ένα ταλέντο, τότε πράγματι κουβαλάς κάτι ξεχωριστό πάνω σου.

Όταν καταφέρνεις σε αυτή την ηλικία να παίρνεις με επιτυχία ευθύνες στις πλάτες σου, ανατεθειμένες από τον Αργύρη Πεδουλάκη και να καθορίζεις με την παρουσία σου ολόκληρα ματς, τότε αποδεικνύεις ότι τα όσα καλά γράφονται και έχουν ειπωθεί για σένα, μάλλον δεν είναι υπερβολικά.

Όταν, μάλιστα, δέχεσαι και το άτυπο «respect» από έναν από τους κορυφαίους και πληρέστερους γκαρντ στην Ευρώπη, τον Νικ Καλάθη, τότε η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

Ο μόλις 18 ετών, Ζώης Καράμπελας, είναι το πρώτο «προϊόν» της νέας διαδικασίας που τηρείται στο Περιστέρι τα τελευταία χρόνια και άρχισε δειλά-δειλά να συστήνεται στο ελληνικό μπασκετικό κοινό στα μέσα του πρωταθλήματος. Έπειτα από ένα παιχνίδι στο Περιστέρι κόντρα στον Προμηθέα, που σε 20’ συμμετοχής είχε 9 πόντους και 9 ασίστ, άρχισαν πολλοί να αναρωτιούνται για το ποιος είναι ο μόλις 1,82 πιτσιρίκος γκαρντ, που πήγε να γυρίσει μόνος του ένα στραβωμένο παιχνίδι.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης φρόντισε να λύσει σε όλους τις απορίες. Όσο περνούσε ο καιρός και από τη στιγμή που ο Ράιαν Χάροου αποχώρησε από τα Δυτικά, ο Ζώης Καράμπελας έπαιρνε όλο και περισσότερα λεπτά συμμετοχής με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στα play-offs με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, που αποτέλεσε τελικά και τον βασικό γκαρντ της ομάδας.

Το νέο μεγάλο project του ελληνικού μπάσκετ, λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του νέου τετραετούς (2+2) συμβολαίου του, μίλησε στο sportfm.gr και εξήγησε για ποιον λόγο προτίμησε να παραμείνει στο Περιστέρι, παρά το ενδιαφέρον συλλόγων με μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια, για το πώς βίωσε αυτή την πρώτη σεζόν, αλλά και τον ρόλο που έχει γενικότερα ο οργανισμός Περιστέρι, αλλά και ο Αργύρης Πεδουλάκης στην εξέλιξή του.

Διαβάστε τα πρώτα λόγια του Ζώη Καράμπελα μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, που τον «δένει» για τα επόμενα χρόνια στο Περιστέρι.

Θα σου κάνω την κλασική ερώτηση, που νομίζω όμως στην προκειμένη περίπτωση έχει τη δική της αξία. Ποια είναι τα συναισθήματά σου που σε ηλικία 18 ετών έχεις μια γεμάτη σεζόν στην Α1 και πλέον ένα νέο συμβόλαιο;

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί το Περιστέρι έδειξε ότι με εμπιστεύεται. Ήθελα πολύ να ανανεώσω και πραγματικά θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι εδώ για πολλά χρόνια ακόμα».

Πώς σου φάνηκε η πρώτη σου χρονιά σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο;

«Ήταν τελείως διαφορετικά απ’ ό,τι είχα συναντήσει μέχρι πέρυσι. Μου έδωσε την ευκαιρία ο κ. Πεδουλάκης και η αλήθεια είναι ότι στην αρχή είχα πολύ άγχος για το αν θα καταφέρω να ανταπεξέλθω στο πιο πάνω επίπεδο. Μετά από λίγα παιχνίδια και παρά τα λάθη μου, ο κόουτς έδειξε να με εμπιστεύεται και να μου λέει: “Δεν πειράζει, συνεχίζουμε. Δουλειά, δουλειά, δουλειά”, κατάλαβα ότι μπορώ να σταθώ σε αυτό το επίπεδο. Οπότε συνεχίζω να πάμε ακόμα καλύτερα, με δουλειά».

Ξέρεις πολύ καλά ότι το όνομά σου ακούστηκε πάρα πολύ και για ενδιαφέρον από μεγάλες ομάδες. Πώς το αντιμετώπισες όλο αυτό και πώς κατάφερες να κρατήσεις το μυαλό μέσα στο κεφάλι σου; Να μένεις προσγειωμένος στη γη…

«Πρώτα από όλα έχω τους γονείς μου. Μου είπαν “άσε να γράφουν” και να μην δίνω σημασία. Αυτό κι έκανα. Το κλίμα στο Περιστέρι είναι φανταστικό, οπότε δεν χρειάστηκε να σκεφτώ το τι λέγεται. Απλά μπήκα κι έπαιξα».

Πλέον ο ατομικός σου στόχος είναι φαντάζομαι η βελτίωση και μέσα από την ομάδα…

«Εννοείται, εννοείται. Εγώ θέλω πολύ να δουλέψω το καλοκαίρι. Ακούω συνέχεια τον κόουτς Πεδουλάκη και θέλω να είμαι απόλυτα έτοιμος και καλύτερος για την επόμενη σεζόν που έρχεται».

Έπαιξε ρόλο η παρουσία του Αργύρη Πεδουλάκη για την απόφασή σου;

«Εννοείται! Ο κόουτς με εμπιστεύτηκε πάρα πολύ και όπως είπα και πριν στα λάθη μου δεν με έβγαζε έξω, μου έλεγε: “Δεν πειράζει, μπράβο, συνέχισε”. Μέχρι να μάθω κι εγώ βέβαια, μου φώναζε (σ.σ.), αλλά εντάξει μετά όλα καλά, το βρήκαμε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ζωντανό για την πρόκριση το Περιστέρι που επικράτησε της Καρσίγιακα (vid)

Peristeri News

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Leave a Comment