PeristeriNews.gr
Οικονομία

Κανονικά η 5η δόση των δανείων, τον Ιούλιο


Διαβεβαίωση από τις Βρυξέλλες και τον εκπρόσωπο του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις Επιτρόπου Ολι Ρε

Την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θα πρέπει να καταβληθεί στην Ελλάδα η πέμπτη δόση των δανείων, τον Ιούλιο, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις Επιτρόπου Ολι Ρεν.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε ότι αναμένει από τις συνεδριάσεις του Eurogroup στις 19 και ενδεχομένως στις 20 Ιουνίου να ληφθεί η κατ’ αρχήν απόφαση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στο τραπέζι των συζητήσεων των χωρών – μελών της ευρωζώνης βρίσκεται και η βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας, αλλά απέφυγε να πάρει σαφή θέση αν στην επικείμενη σύνοδο του Eurogroup θα ληφθεί απόφαση και για την νέα στήριξη προς την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, κριτική από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δέχτηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προχώρησε σε αλλαγές στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ανακοινώνοντας ηπιότερα μέτρα. Μεταξύ άλλων, το όριο του αφορολόγητου εισοδήματος παραμένει στα 12.000 ευρώ ετησίως, ενώ αφορολόγητη θα είναι η πρώτη κατοικία μέχρι 200 τ.μ.

Ακόμη, αναστέλλεται η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, ενώ η έκτακτη εισφορά θα είναι με συντελεστή 1% για εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, 2% έως 50.000 ευρώ και 3% για εισοδήματα μεγαλύτερα από 50.000 ευρώ.

Αναποφάσιστος ως προς το αν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment