PeristeriNews.gr
Συνταγές

Κανελόνια με κιμά


Κανελόνια με κιμά. Η συνταγή αυτή είναι πεντανόστιμη και θα αρέσει και στον πιο απαιτητικό!

Υλικά

1 κουτί κανελόνια
500 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μπολ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντοματοχυμό
λίγο ελαιόλαδο για τσιγάρισμα
6 κουταλιές ελαιόλαδο
6 κουταλιές αλεύρι
1 λίτρο γάλα
2 αυγά
150 γρ. τριμμένο τυρί
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα

Εκτέλεση

1. Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.

2. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τον μισό ντοματοχυμό, και βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Όταν βράσει προσθέτουμε τον μαϊντανό και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Για την κρέμα

1. Σε ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι, την βάζουμε στο μάτι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να χρυσίσει.

2. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Όταν ζεσταθεί το γάλα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

4. Την ξαναβάζουμε στο μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήξει.

5. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

6. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα του κιμά στην κρέμα και ανακατεύουμε.

7. Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί ή πιρέξ και βάζουμε στον πάτο, λίγο ντοματοχυμό.

8. Γεμίζουμε τα κανελόνια και το μείγμα που θα περισσέψει το περιχύνουμε από πάνω.

9. Ρίχνουμε λίγο ακόμα ντοματοχυμό και πασπαλίζουμε με το τυρί.

10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Tip

Προσέξτε τα κανελόνια να μην χρειάζονται βράσιμο. Κατά το γέμισμα εφάπτεται την μία άκρη από το κανελόνι στο ταψί για να μην βγαίνει η γέμιση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment