PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καναδάς: Σε καραντίνα αυτοβούλως και ο πρωθυπουργός Τριντό


Σε απομόνωση τέθηκε αυτοβούλως και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, αφότου αρρώστησε η σύζυγός του Σοφί Γκρεγκουάρ επιστρέφοντας από ταξίδι στη Βρετανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, η σύζυγος του Τριντό άρχισε να εμφανίζει ήπια συμπτώματα γρίπης – περιλαμβανομένου χαμηλού πυρετού – αφότου επέστρεψε από το Λονδίνο. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον Covid-19 και εν αναμονή των αποτελεσμάτων αμφότεροι θα εργάζονται από το σπίτι.

Ο Τριντό αναγκάστηκε να αναβάλει μια προγραμματισμένη συνάντηση με άλλους πρωθυπουργούς για να συζητήσει τις οικονομικές επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού, καθώς και την πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου που ώθησε τον Καναδά – του οποίου η οικονομία βασίζεται στις εξαγωγές ορυκτών καυσίμων – στο χείλος της ύφεσης.

Την Τετάρτη, η κυβέρνησή του ανακοίνωσε κονδύλι ύψους ενός δισ. δολ. για το κορωνοϊό, στο οποίο περιλαμβάνεται πρόσθετη χρηματοδότηση για την ιατρική έρευνα.

Δύο ακόμη μέλη του υπουργικού συμβουλίου του Τριντό αποφάσισαν να αυτοπεριοριστούν τις τελευταίες ημέρες.

Στον Καναδά έχουν καταγραφεί 140 επιβεβαιωμένα κρούσματα και ένας θάνατος. Δεκαεπτά νέα κρούσματα καταγράφονται στο Οντάριο, την πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία, σήμερα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment