PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καναδάς: Δύο νεκροί και 13 τραυματίες από πυροβολισμούς


Μία νεαρή γυναίκα και 13 ακόμη τραυματίστηκαν στην ελληνική γειτονιά, στο Τορόντο, την Κυριακή το απόγευμα, όταν άνδρας άνοιξε πυρ και άρχισε να πυροβολεί προς τους αστυνομικούς που έσπευσαν στην περιοχή.

Νεκρός, από αστυνομικά πυρά, έπεσε και ο δράστης. Το κίνητρό του ωστόσο παραμένει ακόμη άγνωστο.

Όλοι οι τραυματίες έχουν διακομιστεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους και ένα μικρό κορίτσι.

Όπως μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος CityNews.com, επικαλούμενο σχετικές αναφορές, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 22:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας).

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως άκουσαν έως και 25 πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του καναδικού τηλεοπτικού δικτύου CTV αλλά και με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, που επικαλέστηκαν την αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης ήταν περίπου 30 ετών.

Ειδικότερα, ένας άνδρας, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι ο δράστης, εικονίζεται σε βίντεο, που έχει στην κατοχή του το CBC, να περπατάει στον δρόμο και στη συνέχεια να τραβάει το όπλο του και να πυροβολεί σε εστιατόριο της περιοχής.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι έτρωγε με την οικογένειά της όταν άκουσε περί τους 15 πυροβολισμούς. Υποστηρίζει ότι τους είπαν να τρέξουν στο πίσω μέρος του εστιατορίου. «Ακούγαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν», πρόσθεσε.

«Το περιστατικό αποτελεί μία ακόμη απόδειξη του προβλήματος με την οπλοκατοχή», δήλωσε ευθύς αμέσως ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι. «Τα όπλα είναι πολύ εύκολα διαθέσιμα σε πολύ κόσμο», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία του Τορόντο τοποθέτησε 200 επιπλέον αστυνομικούς σε συγκεκριμένες συνοικίες. Οι αστυνομικοί καλούνται να περιπολούν από τις 7:00 το απόγευμα έως τις 3:00 τα ξημερώματα, οπότε καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά βίας.

Οι θάνατοι σε ανάλογα επεισόδια με πυροβολισμούς αυξήθηκαν στους 26 μέχρι στιγμής το 2018, δηλαδή κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, όταν είχαν σημειωθεί 17.

Τα περιστατικά βίας στα οποία σημειώθηκε χρήση όπλων αυξήθηκαν στα 212 φέτος, κατά 13% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 188.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment