PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καναδάς: Έβλεπαν τα σπίτια τους να καίγονται στο Φορτ Μακμάρεϊ


Κρανίου τόπο αφήνει πίσω του το τεράστιο πύρινο μέτωπο που εξακολουθεί να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά του στην επαρχία Αλμπέρτα του Καναδά, ενώ χιλιάδες οικογένειες έμειναν χωρίς σπίτι στην πόλη Φορτ Μακμάρεϊ, καθώς η πύρινη λαίλαπα έκαψε πάνω από 1.600 σπίτια και οχήματα.

Η τραγωδία; Κάτοικοι έβλεπαν τα σπίτια τους να καίγονται, ανήμποροι να αντιδράσουν, ενώ εκκένωναν εσπευσμένα την πόλη, προκειμένου να γλιτώσουν τις ζωές τους.

Οι εικόνες από την επόμενη μέρα στην περιοχή που βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Καναδά, αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. Σπίτια καμμένα, περιουσίες που έχουν παραδοθεί στη μανία της φωτιάς και χιλιάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι σε πρόχειρους καταυλισμούς, οι οποίοι στήθηκαν σε γυμναστήρια και γήπεδα γειτονικών πόλεων.

fwtia_kanadas1
Επισήμως, πάνω από 90.000 άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους από τη φωτιά, ενώ πολύς κόσμος κινδύνευσε κατά την εκκένωση της πόλης, όταν το μέτωπο της πυρκαγιάς εγκλώβισε το κομβόι με τις εκατοντάδες αυτοκίνητα και τις οικογένειες που βρίσκονταν μέσα. Όπως ανακοινώθηκε, η φωτιά κατέκαψε πάνω από 200.000 στρέμματα, δηλαδή μία έκταση 10 φορές μεγαλύτερη από το Μανχάταν των ΗΠΑ.

Εξαιτίας της ύπαρξης πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, οι αρχές έχουν δώσει εντολή για εκκένωση τεσσάρων ακόμη κοινοτήτων, οι οποίες είναι πιθανό να κινδυνεύσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, λόγω των καιρικών συνθηκών, οι οποίες ευνοούν την αναζωπύρωση των εστιών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment