PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα»


Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα βρεθεί άνεργος χωρίς επίδομα προχώρησε η υπ. Εργασίας Λ. Κατσέλη, μετά από συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο Λάζλο Αντόρ.

Η συνάντηση Λ. Κατσέλη με τον επίτροπο Λάζλο Αντόρ, πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη δήλωση Όλι Ρεν για θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων στο θέμα της επιδότησης των ανέργων.

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα βρεθεί άνεργος χωρίς επίδομα ενώ από την πλευρά του, ο Λάζλο Αντόρ, σημείωσε ότι γενική αρχή παραμένει, ότι ακόμα και αν κάποια από τα επιδόματα πρέπει να μεταρρυθμιστούν ή να ευθυγραμμιστούν στον κρατικό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Ήδη πάντως, όπως δήλωσε η υπουργός, έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση όλων των κοινωνικών επιδομάτων, που θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, με τη συνεργασία του ΟΟΣΑ.

Μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο Επίτροπος Απασχόλησης, Λάζλο Αντόρ, ανέφερε ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των κοινωνικών επιδομάτων συνδέονται με αποφάσεις που λαμβάνονται από τα κράτη μέλη ξεχωριστά.

Σημείωσε επίσης πως υπάρχει αύξηση του προσδόκιμου ζωής και της γήρανσης, κάτι που απαιτεί την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Αντιδράσεις

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αναφέρει ότι την ώρα, που η ανεργία καλπάζει, η κυβέρνηση και η Ε.Ε. όχι μόνο αφήνουν τους ανέργους και τις οικογένειές τους απροστάτευτους αλλά σχεδιάζουν ακόμα και την περικοπή του πενιχρού επιδόματος ανεργίας, που παίρνει μόνο ένα μέρος των ανέργων.

Παράλληλα, καλούνται οι εργαζόμενοι να μην επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Με την ωμή παρέμβαση του Όλι Ρεν επιβεβαιώθηκε ότι οι Επίτροποι της ΕΕ ασκούν παράλληλα και υπουργικά καθήκοντα στην Ελλάδα. Ο Όλι Ρεν ενήργησε ως υπουργός Εργασίας…» σχολίασε από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης.

Να αντιληφθεί ότι η κοινωνία διαλύεται κάλεσε την κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης ζητώντας της να αποκρούσει μέτρα που καταστρέφουν την κοινωνική προστασία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment