PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καμπούλ: Οι Ταλιμπάν πίσω από την έκρηξη σε εστιατόριο


Οι Αφγανοί αντάρτες Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που είχε ως στόχο γαλλικό εστιατόριο στο οποίο συχνάζουν ξένοι στην Καμπούλ, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν θύματα.

«Σήμερα μια επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον εστιατορίου ξένων εισβολέων», ανέφερε στο Twitter ο Ζαμπιουλάχ Μουντζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Ο επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας της Καμπούλ, Φραϊντούν Ομπάιντι, και δυτική πηγή επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στόχος ήταν το Le Jardin, γαλλικό εστιατόριο που ανήκει σε Αφγανό και βρίσκεται σε μια συνοικία όπου έχουν τα γραφεία τους πολλές ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις.

«Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί. Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται επιτόπου», διευκρίνισε ο δυτικός διπλωμάτης.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το εστιατόριο από το οποίο βγαίνει καπνός.

Αυτή η πρώτη επίθεση του 2016 στην Καμπούλ γίνεται μία εβδομάδα και κάτι μετά τη σημαντική τετραμερή συνάντηση που είχαν η Κίνα, οι ΗΠΑ, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, με σκοπό να καταρτισθεί οδικός χάρτης για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους αντάρτες Ταλιμπάν, οι οποίες διακόπηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Οι Ταλιμπάν θέτουν συχνά στο στόχαστρο τα αφγανικά στρατεύματα ή τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, καθώς και ξενοδοχεία και εστιατόρια στα οποία συχνάζουν ξένοι.

Τον Ιανουάριο του 2014, το λιβανέζικο εστιατόριο La Taverne du Liban, στο κέντρο της Καμπούλ, τέθηκε στο στόχαστρο των ανταρτών. Συνολικά 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους 13 ξένοι, σκοτώθηκαν.

Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν την άνοιξη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση σε ολόκληρο το Αφγανιστάν και πολλαπλασίασαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας με την ελπίδα, σύμφωνα με αναλυτές, ότι θα βρεθούν σε θέση ισχύος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment