PeristeriNews.gr
Πολιτική

Καμία νομιμοποίηση


Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών να μην υπάρξει καμία περίπτωση μεμονωμένων ή μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών.

Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών να μην υπάρξει καμία περίπτωση μεμονωμένων ή μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο, με αφορμή την υπόθεση των μεταναστών, που είχαν εγκατασταθεί στη Νομική.

Ο υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι θα κινηθούν από τον εισαγγελέα οι διαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία κατάληψης της Νομικής.

Στο μεταξύ, τροπολογία για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κατέθεσε στη Βουλή η ΝΔ.

Μεταφορά μεταναστών

Σε νεοκλασικό κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα οι μετανάστες που είχαν κάνει κατάληψη της Νομικής.

Μεταξύ των όρων της συμφωνίας που επετεύχθη είναι ότι θα φιλοξενηθούν στο κτίριο για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες περιορισμένος.

«Η κυβέρνηση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμενη την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου διασφάλισε την ειρηνική και ασφαλή έξοδο της ομάδας αυτής από το Πανεπιστήμιο και τον τερματισμό της κατάλυσης του ασύλου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Σε όλο το εύρος των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαικής Ένωσης επεκτείνεται η Συμφωνία Επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας,που κάνει λόγο για “ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από την Ευρώπη”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment