PeristeriNews.gr
Οικονομία

Καμία νέα επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους


Τη διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων έδωσε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, ούτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χαιρετίζοντας τη συνάντηση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη με νέους καινοτόμους επιχειρηματίες.

”Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας αλλά μέχρι εκεί. Πρέπει να καταλάβουν όλοι μέσα και έξω ότι ο Ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες και θα γίνουν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές για να βγούμε από την κρίση” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ρίζες του προβλήματος με σταθερά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ασφάλειας σύγχρονο με βάση τη μείωση της γραφειοκρατίας, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι με την αύξηση της διαφάνειας του φορολογικού συστήματος θα επιτευχθεί η μείωση των φόρων.

”Πάμε σε αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και αυτό το όραμα πρέπει να υιοθετηθεί από τις ίδιες τις δυνάμεις της χώρας” σημείωσε προσθέτοντας ότι η αιχμή του δόρατος είναι οι νέοι καινοτόμοι επιχειρηματίες για την επένδυση στη γνώση και τον άνθρωπο.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αλλάζει πρακτικές και στην έλλειψη αναπτυξιακού οράματος εντάσσεται το επιχειρείν σε μια συνολική ατζέντα για τη νέα γενιά, ώστε να αυξηθεί η επιχειρηματικότητα της ευκαιρίας ”αντί να αποτυπώνουν τις φιλοδοξίες τους οι νέοι σε μια χαμηλά αμειβόμενη θέση στο δημόσιο”.

Στόχος του υπουργείου, όπως είπε είναι οι προτάσεις των νέων επιχειρηματιών να αποτελέσουν αναπτυξιακά κίνητρα και να να επιτευχθεί η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τους επόμενους μήνες, όπως γνωστοποίησε, θα δημιουργηθεί μια ιντερνετική πλατφόρμα με ιδέες καινοτομικές από όλη τη χώρα, ενώ θα προωθηθούν δράσεις μέσω του ΕΣΠΑ και της ψηφιακής σύγκλισης και μέσω του αναπτυξιακού νόμου θα υπάρξει πριμοδότηση της υψηλής καινοτομικότητας.

Το ταμείο διάδοχος του ΤΕΜΠΜΕ, το ΕΤΕΑΝ, σε μια εβδομάδα θα είναι έτοιμο ενώ θα ανακοινωθούν σύντομα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για χαμηλότοκα δάνεια όπως το εξοικονομώ κατ’ οίκον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment