PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Καλύτερο εστιατόριο του κόσμου το ισπανικό El Celler de Can Roca


Το El Celler de Can Roca, του οποίου συνιδιοκτήτες είναι οι τρεις αδελφοί Ρόκα, βρίσκεται στην Χιρόνα της Ισπανίας από το 1986.

Το ισπανικό εστιατόριο El Celler de Can Roca κέρδισε και πάλι τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο, τη Δευτέρα, επικρατώντας του νικητή για το 2014, Noma, με το οποίο τα τελευταία χρόνια εναλλάσσονται στην πρωτιά.

Το εστιατόριο της Κοπεγχάγης Noma, το οποίο κατείχε τον τίτλο και από το 2010 έως το 2012, έπεσε δύο θέσεις πιο κάτω στην τρίτη θέση της λίστας «50 Best Restaurants», μαζί με τον σεφ και ιδιοκτήτη του, Ρενέ Ρετζέπι, κατά την ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Guildhall του Λονδίνου.

Το El Celler de Can Roca, του οποίου συνιδιοκτήτες είναι οι τρεις αδελφοί Ρόκα, βρίσκεται στην Χιρόνα της Ισπανίας από το 1986.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού το περιέγραψαν ως «η φιλοξενία στα καλύτερά της», ενώ το 2014 βρέθηκε στη δεύτερη θέση και το 2013 και πάλι στην πρώτη, απομακρύνοντας από την κορυφή το Noma.

Η Osteria Francescana στη Μόντενα της Ιταλίας σχεδόν άγγιξε φέτος τη νίκη μετακινούμενη στη δεύτερη θέση, ενώ το Central στη Λίμα ανέβηκε 11 θέσεις κι έφτασε στην τέταρτη, ρίχνοντας στην πέμπτη το Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με το Mugaritz στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, το Dinner by Heston Blumenthal του Λονδίνου, το Narisawa στο Τόκιο, το D.O.M στο Σάο Πάολο και το Gaggan στην Μπανγκόκ.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώνεται από το 2002 από το περιοδικό Britain’s Restaurant, ανταγωνίζεται πλέον τα γαστρονομικά αστέρια που χορηγούνται από τους οδηγούς της Michelin. Βασίζεται στις προσωπικές εμπειρίες περισσότερων από 1.000 σεφ, ιδιοκτητών εστιατορίων και ειδικών του χώρου των τροφίμων και όχι σε προκαθορισμένα κριτήρια.

Ωστόσο, η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε εν μέσω έντονης κριτικής σχετικά με τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Μία γαλλική οργάνωση, η Occupy 50 Best, πραγματοποίησε διαμαρτυρία κατηγορώντας τους διοργανωτές για σεξιστικές διακρίσεις, προκατάληψη και έλλειψη διαφάνειας στη διαδικασία επιλογής.

Πριν από την επιλογή, ο διεθυντής του ομίλου Ουίλιαμ Ντρου δήλωσε ότι οι διοργανωτές επιστράτευσαν φέτος την εταιρεία συμβούλων Deloitte ως ανεξάρτητο κριτή για να επιβλέψει τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι από το 2016, η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη – για πρώτη φορά εκτός Μεγάλης Βρετανίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment