PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λύκειο στο Περιστέρι


Ανακοίνωση του Νίκου Ζούτσου, αιρετού εκπροσώπου των καθηγητών στο ΠΥΣΔΕ Γ Αθήνας και Δημοτικού Συμβούλου Περιστερίου, αναλυτικά:

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς άρνησης και κωλυσιεργίας από την πλευρά όσων διαχειρίζονται εξουσία στο Δήμο Περιστερίου και σχετίζεται με την ίδρυση Καλλιτεχνικού γυμνασίου στο Περιστέρι.

Πρωταγωνιστούν ο Δήμαρχος Α. Παχατουριδης και ο Αν. Θεοδωρακος, Αντιδήμαρχος (και) Παιδείας. Σε ένα θέατρο σκιών αρνούνται να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για λειτουργία ενός Ειδικού Σχολείου στο Περιστέρι, όταν στη δική τους Διοίκηση έκλεισαν και συγχωνεύτηκαν πολλά σχολεία στο Δήμο από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις χωρίς ο Δήμος να αντισταθεί, να ορθώσει το ανάστημα του: 4ο Γυμνάσιο, 11ο Γυμνάσιο, 18ο Γυμνάσιο, 19ο Γυμνάσιο, 4ο ΓΕΛ, 12ο ΓΕΛ, Εσπερινό ΓΕΛ.

Τα σχολεία και οι μαθητές βορά στα αδηφάγα μνημόνια και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Παχατουρίδης δεν αντέδρασε, πολιτικά δέσμιος, ούτε θέλησε να ηγηθεί ενός μεγάλου κινήματος αντίστασης στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Το Περιστέρι ήταν ο μόνος Δήμος που βίωσε τέτοια μεγάλη επίθεση.. Οι άλλοι Δήμαρχοι είχαν έγκαιρα αντιδράσει και συντάχθηκαν ενεργά με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς

Σήμερα η πόλη του Περιστερίου προσπαθεί με την συντονισμένη δράση των εκπαιδευτικών φορέων(ΕΛΜΕ, Ένωση Γονέων , Σύλλογος Δασκάλων)  μέσα από ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ να φιλοξενήσει στο Περιστέρι δομές που λείπουν απ την εκπαίδευση και δημιουργούν ένα σοβαρό έλλειμμα: δεν λειτουργούν σχολεία για τα παιδιά με αναπηρία, ούτε άλλες αντίστοιχες δομές για τα Αμεα. Στο κτήμα Μπόθου ολοκληρώθηκε η μελέτη και μέσα στον Απρίλιο θα βγει η προκήρυξη για το Ειδικό Σχολείο. Πόσα χρόνια πιέζαμε να δοθεί το Δημοτικό στη Δερβενακίων για την λειτουργία του και ο προηγούμενος Αντ/ρχος Παιδείας ήθελε να το “πολιτιστικό κέντρο”.. Το Αθλητικό Γυμνάσιο “θυσιάστηκε” και λειτουργεί σε άλλο Δήμο.. Μετά από πολλές πιέσεις άρχισε την λειτουργία του στο συγκρότημα Κύπρου & Ψαρών το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Περιστερίου, που σύντομα θα δέχεται πολλά παιδιά  και από τους όμορους Δήμους.

Έχει ιδρυθεί για την Δυτική Αθήνα Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο (έχει πάρει ΦΕΚ..). Το Αιγάλεω δεν διαθέτει κτιριακό συγκρότημα και γίνεται πρόταση να λειτουργήσει στο Νέο Σχολείο, στο Μπουρνάζι, στην οδό Λευκωσίας που παραδόθηκε και είναι τεράστιο. Έγινε, δυστυχώς, με ΣΔΙΤ αλλά ο ιδιώτης έχει την υποχρέωση για 25 χρόνια του ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ και ΤΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ.

Υπάρχουν οι χώροι και εξασφαλίζονται αίθουσες χορού, θεάτρου. Εκπαιδευτικοί υπάρχουν.. Ο Δήμος Περιστερίου οφείλει να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ..

Απαιτείται άμεσα να υπάρξει θετική εισήγηση από τον Δήμαρχο ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Δεν πρέπει ούτε να μένει στην άγνοια, ή την ελλιπή πληροφόρηση. Ούτε  και να κινδυνολογεί ότι ο Δήμος Περιστερίου με ” τα 6.5 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα”, κατά δήλωση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σταυρούλια δεν μπορεί να αναλάβει προσωρινά, το μικρό κόστος των λειτουργικών εξόδων του υπό ίδρυση σχολείου. Και να μη χρησιμοποιεί τα παλιά και φθαρμένα επιχειρήματα του λαϊκισμού και του κοινωνικού αυτοματισμού: δεν πρόκειται κανένα σχολείο να διαμαρτυρηθεί για περικοπή στην επιχορήγηση της σχολικής επιτροπής. Αυτοί εισπράττουν 70/100 λιγότερα χρήματα απ’ την αρχή της οικονομικής κρίσης…

Η πράξη θα δείξει αν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν  ειλικρινείς πολίτες εραστές της Παιδείας και της Τέχνης και θα συμπεριλαμβάνονται ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

 

ΥΓ. 1 Η Περιφέρεια Αττικής, η Ρ.Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Σπ.Τζόκας μπορούν να “υιοθετήσουν” οικονομικά το σχολείο μέχρι να δοθεί λύση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο πολιτισμός στην Δυτική Αθήνα θα ηττηθεί αν  δεν λειτουργήσει το Καλλιτεχνικό στο Περιστέρι.

Θυμίζουμε ότι θα είναι ένα υπερτοπικό σχολείο στο οποίο οι μαθητές γίνονται δεκτές μετά από ειδικές εξετάσεις απ όλη την Αττική.. Πρέπει να δώσετε λύση…

ΥΓ2 Το Κερατσίνι θα φιλοξενήσει το 3 καλλιτεχνικό στην Αττική. ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος και η Αντιδήμαρχος Παιδείας Σταυρούλα Συρρακου, δέχτηκαν πρόθυμα την ίδρυση του αντίστοιχου σχολείου πιέζοντας τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να βρει λύση στο οικονομικό. Εσείς κύριε Παχατουρίδη ?

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment