PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καλιφόρνια: Τους 44 έφτασαν οι νεκροί στην πιο φονική πυρκαγιά


Εικόνες Αποκάλυψης εκτυλίσσονται στη βόρεια Καλιφόρνια καθώς οι φλόγες «καταπίνουν» τα πάντα στο πέρασμά τους, εδώ και έξι ημέρες.

Στην πιο πολύνεκρη στην ιστορία της πολιτείας εξελίχθηκε η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια. Οι διασώστες έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει τα πτώματα τουλάχιστον 44 ανθρώπων, ενώ περισσότεροι από 200 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις των αρχών η Camp Fire, όπως ονομάστηκε η πυρκαγιά, είναι και η πλέον καταστροφική στην ιστορία των ΗΠΑ, καθώς έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα γης.

Περισσότερα από 7.100 σπίτια και επιχειρήσεις, ανάμεσά τους ένα νοσοκομείο, έχουν πλήρως απανθρακωθεί, ενώ περί τους 250.000 ανθρώπους έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την περιοχή, στις κομητείες της Βεντούρα και του Λος Άντζελες και σε παραθαλάσσια θέρετρα όπως το Μαλιμπού.

Οι θυελλώδεις άνεμοι τροφοδοτούν τις φλόγες που συνεχίζουν να καίνε ανεξέλεγκτα.

Σε όσους επετράπη να επιστρέψουν στα σπίτια τους, η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ούτε δυνατότητα επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα.

Ριπές ανέμου ταχύτητας 100 χλμ/ώρα αναμένεται να σαρώσουν τα βουνά, τις κοιλάδες και τα φαράγγια της νότιας Καλιφόρνιας, με υπαρκτό τον φόβο πτώσης κολονών ηλεκτρικού ρεύματος και δέντρων. Σε συνδυασμό με την ξηρασία, οι συνθήκες αναμένεται να ευνοήσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Τουλάχιστον 2 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτή τη φωτιά και 3200 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Ο σερίφης της κομητείας Κόρι Χόρνι υπογράμμισε ότι η μάχη συνεχίζεται τόσο για την πλήρη κατάσβεση των εστιών όσο και για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Σημειώνεται ότι η πιο φονική, έως σήμερα, πυρκαγιά στην πολιτεία είχε ξεσπάσει το 1933 και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 29 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment