PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καλιφόρνια: Δώδεκα νεκροί από πυροβολισμούς σε μπαρ


Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, εκ των οποίων και ένας αστυνομικός, έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε μπαρ στο Θάουζαντ Οουκς, στη νότια Καλιφόρνια. Νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης.

Οι πυροβολισμοί άρχισαν περίπου στις 11.30 το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα). Αναφορές κάνουν λόγο για δεκάδες πυροβολισμούς – ίσως και 30 – ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια αυτών ενδεχομένως να έπεσε νεκρός και ο δράστης. Ένας άνδρας, ο οποίος βρισκόταν στο μπαρ και τραυματίστηκε, δήλωσε σε τοπικό κανάλι ότι οι πυροβολισμού ακούγονταν «σαν πυροτεχνήματα».

Το Borderline Bar & Grill είναι μπαρ το οποίο διοργανώνει θεματικές βραδιές με κάντρι, σάλσα και σουίνγκ. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, η Τετάρτη ήταν βραδιά «College Country».

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ένα σκηνικό πανικού, ενώ σύμφωνα με αναφορές ο δράστης χρησιμοποίησε, εκτός από όπλο, και βόμβες καπνού.

Το μπαρ βρίσκεται κοντά στο California Lutheran University και είναι δημοφιλές μέρος για τους φοιτητές. Την ώρα της επίθεσης εκτιμάται ότι βρίσκονταν εντός του μπαρ περί τους 200 ανθρώπους.

«Ήταν χάος, άνθρωποι πηδούσαν από τα παράθυρα, από τις πόρτες, προσπαθούσαν να βγουν έξω. Οι φοιτητές κρύβονταν στη σοφίτα, στα μπάνια, όπου έβρισκαν», περιγράφει στο CNN ο Νικ Στάινβεντερ, συμφοιτητές του οποίου βρίσκονταν στο μπαρ την ώρα της επίθεσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment