PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Κακή εμφάνιση από το Περιστέρι και τιμωρία από τη Νίζνι


Πραγματοποιώντας τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση, το Περιστέρι έχασε εντός έδρας από τη Νίζνι (71-74) και υπέστη τη δεύτερη ήττα του στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου ηττήθηκε από τους Ρώσους, που είχαν το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έπεσε στο 2-2, μετά και την τέταρτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Basketball Champions League.

Οι Περιστεριώτες είχαν σε κάκιστο απόγευμα τους Χάτσερ και Γκρέι, που και οι δύο μαζί έκαναν 5/26 εντός πεδιάς, έτσι η καταπληκτική εμφάνιση του Σκούτσι Σμιθ (21 π,, 4/5 τρίπ., 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ) δεν έφτανε για να μπορέσουν να φτάσουν στην ολική ανατροπή.

Κάκιστες επιθετικές επιλογές στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα, που ανεξήγητα αναζητούσε το τρίποντο ενώ υπήρχε χρόνος και επιπλέον στοίχισαν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, με τους φιλοξενούμενους να κατεβάζουν 14 επιθετικά ριμπάουντ.

Η τελευταία ευκαιρία για το Περιστέρι χάθηκε με το τρίποντο του Χάτσερ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, που βρήκε στο σίδερο.

Χωρίς ενέργεια και χωρίς σωστές επιθετικές επιλογές άρχισε το παιχνίδι για το Περιστέρι, με τους Ρώσους να παίρνουν προβάδισμα με 8-0 και 12-2, δείχνοντας από την αρχή ότι το ματς θα είναι πολύ δύσκολο για τους γηπεδούχους.

Το σερί των φιλοξενούμενων διεκόπη με δύο τρίποντες «βόμβες» του Αγραβάνη, ενώ και ο Χάτσερ μείωσε σε 14-11. Παρ’ όλα αυτά, με τρίποντο του Μπράντον Μπράουν η διαφορά ξέφυγε και πάλι (13-21), με τον Σκούτσι Σμιθ να κλείνει με λέι-απ την πρώτη περίοδο (15-21).

Με τρίποντο του Σμιθ άρχισε η δεύτερη περίοδος και με έμμεσο τρίποντο του Μόουζες το Περιστέρι κατάφερε να ισοφαρίσει (21-21), ωστόσο η αντίδραση αποδείχθηκε σπασμωδική.

Η Νίζνι με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και με πολύ καλή άμυνα άρχισε να ξαναχτίζει διαφορά (24-35), αφού οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν λύση στο μαρκάρισμα των Λιούις και Μπράουν. Με επτά πόντους του Γκρέι, ο Αμερικανός άρχισε να μπαίνει στην εξίσωση, με τη Νίζνι όμως να πληγώνει την άμυνα των Περιστεριωτών στη λήξη του ημιχρόνου (32-40).

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν «καρμπόν» του πρώτου, με τη Νίζνι να είναι για τα καλά εντός κλίματος αγώνα και να επαναφέρουν έπειτα από αρκετά λεπτά τη διαφορά σε διψήφια τιμή (47-58), αναγκάζοντας τον Ηλία Ζούρο σε τάιμ-άουτ, ψάχνοντας το κατάλληλο σχήμα που θα μπορούσε να χτυπήσει τη Νίζνι.

Με την επιστροφή ο Μόουζες με πέντε πόντους επανέφερε τη διαφορά στους 6 πόντους (52-58) που ήταν και το σκορ στη λήξη της τρίτης περιόδου, ωστόσο, το Περιστέρι είχε πληγωθεί σε μεγάλο βαθμό από τα ριμπάουντ.

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα στην τέταρτη περίοδο, το Περιστέρι επέστρεψε για τα καλά (60-62), έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιμέρους 13-4. Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Σκούτσι Σμιθ που πέτυχε 11 συνεχόμενους πόντους φτάνοντας το σκορ στη χαμηλότερη δυνατή διαφορά (68-69).

Εκεί, επανήλθαν τα αμυντικά λάθη, αφού Μπράουν και Μπαμπούριν έκαναν το 68-74. Με τρίποντο ο Γκρέι έκανε το 71-74, αλλά στο τελευταίο 1’40’’, αντί το Περιστέρι να αναζητήσει εύκολους πόντους κοντά στη ρακέτα, ο Γκρέι πήρε δύο τραβηγμένες προσπάθειες για τρίποντο και στο τέλος ο Χάτσερ, σουτάροντας στη λήξη, σημάδεψε σίδερο με το σκορ να μην αλλάζει.

Περιστέρι (Ηλίας Ζούρος): Αγραβάνης 5 (2), Γκρέι 11 (3/14 σουτ), Χάτσερ 8 (2/12 σουτ), Μόουζες 11 (9 ριμπάουντ), Σμιθ 21 (4/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Μπλέικ 3, Γόντικας 2, Μορέιρα 3 (6 ριμπάουντ), Σκορδίλης, Βασιλόπουλος 6, Ξανθόπουλος.

Νίζνι (Ζόραν Λούκιτς): Μπαμπούριν 3 (1), Α. Μπράουν 14 (2), Στρέμκοφ 4, Γουίλις 9, Ζμπανόφ, Αντίποφ 4, Αστάπκοφ 7 (1), Μπ. Μπράουν 21 (5/8 τρίποντα), Γκανκέβιτς 1, Κομόλοφ, Λιούις 11.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment