PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Και επίσημα Ρώσος ο Στίβεν Σιγκάλ


Το ρωσικό του διαβατήριο, από τα χέρια του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, παρέλαβε την Παρασκευή ο ηθοποιός Στίβεν Σιγκάλ.

Ο 64χρονος Σιγκάλ, που έχει επίσης αμερικανική και σερβική υπηκοότητα, υπέγραψε το νέο διαβατήριό του παρόντος του Πούτιν, με τον Ρώσο πρόεδρο να εκφράζει την ελπίδα πως θα αρχίσουν να βελτιώνονται οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον.

putin_passport-seagal

Ο ηθοποιός, ο πατέρας του οποίου ήταν γιος Ρωσοεβραίων μεταναστών, φέρεται ότι ζητούσε εδώ και καιρό να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα, κάτι που έγινε στις 3 Νοεμβρίου, με διάταγμα που είχε υπογράψει ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Εξπέρ του αϊκίντο, ο Σίγκαλ έχει συναντηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια με τον λάτρη του τζούντο Πούτιν. Μεταβαίνει τακτικά στη Μόσχα και είχε υπερασπιστεί την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.

Ο Σίγκαλ δεν είναι η πρώτη «δυτική» προσωπικότητα που λαμβάνει τη ρωσική υπηκοότητα. Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος αναζητούσε μια χώρα στην οποία να πληρώνει λιγότερους φόρους, έλαβε ρωσικό διαβατήριο τον Ιανουάριο 2013.

Ο πρώην πρωταθλητής κόσμου στην πυγμαχία Ρόι Τζόουνς Τζούνιορ και ο πρωταθλητής των μικτών πολεμικών τεχνών (MMA, Mixed Martial Arts) Τζεφ Μόνσον, αμφότεροι Αμερικανοί, έχoυν επίσης λάβει τη ρωσική υπηκοότητα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment