PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Και δεύτερος νεκρός από την κακοκαιρία «Ιανός»


Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο ένας από τους δύο αγνοούμενους στην Καρδίτσα.

Πρόκειται για 63χρονο κτηνοτρόφο αλβανικής καταγωγής τον οποίο αναζητούσε ο γιός του από χθες καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας.

Ο 63χρονος βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιό του στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Έτσι, ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία ανέρχεται σε δύο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την 40χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι.

619 απεγκλωβισμοί – διασώσεις από το Πυροσβεστικό Σώμα μέχρι τώρα

Εξακόσιοι δεκαεννιά απεγκλωβισμοί – διασώσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα σε περιοχές που βρίσκονται στο έλεος του «Ιανού».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, , από τις νυχτερινές ώρες της 17 Σεπτεμβρίου 2020, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως: στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία και αρκετές από αυτές είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα:

– Στο νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 198 κοπές δέντρων, και 35 αφαιρέσεις αντικειμένων.
– Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 63 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 24 αντλήσεις και 39 κοπές δέντρων.
– Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 91 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων.
– Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης τριών (3) ατόμων στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου όπου είχαν εγκλωβιστεί σε ορμητικό χείμαρρο. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό διάσωσης ορμητικών νερών, 1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και 1 διασωστική λέμβος και

Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία (1) ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Προβλήματα στις περιοχές των Λουτρών της Ωραίας Ελένης και της Αλμυρής

Προβλήματα με πλημμύρες έχει προκαλέσει ο «Ιανός» σε περιοχές της ανατολικής Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει 16 κλήσεις από τις περιοχές των Λουτρών της Ωραίας Ελένης και της Αλμυρής για απαντλήσεις υδάτων, ενώ με απόφαση της Αστυνομίας έχει κλείσει, για προληπτικούς λόγους, η εθνική οδός Ισθμού – Επιδαύρου, από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, «μόνο στην παραλιακή περιοχή των Κεχριών υπάρχουν προβλήματα» και εξήγησε: «Λόγω των βροχοπτώσεων, το βουνό που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων και τον περασμένο Ιούλιο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, “κατέβασε” νερά στην παραλιακή περιοχή των Λουτρών της Ωραίας Ελένης, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποια προβλήματα με πλημμύρες, ενώ πέτρες έχουν πέσει στο οδόστρωμα της λεωφόρου Επιδαύρου».

«Αυτήν την ώρα», σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «συνεργεία της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απαντλήσεις υδάτων, ενώ άλλα συνεργεία της περιφέρειας Πελοποννήσου καθαρίζουν τους δρόμους».

Επίσης, ο Αναστάσιος Γκιολής ανέφερε ότι «είχαμε φροντίσει, ως περιφέρεια Πελοποννήσου, να βγάλουμε από το πρωί της περασμένης Πέμπτης δεκάδες μηχανήματα, προκειμένου να καθαρίζουν ρέματα, αυλάκια και φρεάτια».

Διακόπηκε η υδροδότηση στη περιοχή των Φαρσάλων

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην περιοχή των Φαρσάλων από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή και προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα.

Σοβαρές ζημιές εντοπίζονται και με την υδροδότηση της περιοχής που έχει διακοπεί, καθώς λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων προκλήθηκαν ζημιές στα αντλιοστάσια που τροφοδοτούν την πόλη με νερό.

Σύμφωνα με τον δήμο Φαρσάλων από το πρώτο φως της ημέρας γίνεται προσπάθεια προσέγγισης του χώρου των αντλιοστασίων αλλά και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, καθώς το νερό στο σημείο υπερβαίνει το ένα μέτρο.

Πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment