PeristeriNews.gr
Καιρός

Καιρός με πτώση θερμοκρασίας


Ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα εμφανίσει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε στα ορεινά κυρίως στα δυτικά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο,στα δυτικά τμήματα του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά 7 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στο Θερμαϊκό 6 με 7 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία 6 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο 4 με 5 και στα δυτικά τμήματά του 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά.

Άνεμοι: Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα δυτικά αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις

Peristeri News

Σχεδόν αίθριος καιρός

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Leave a Comment