PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Καθημερινές οι εγγραφές στην 1η ΤΟΜΥ Περιστερίου


Κερδίζει έδαφος συνεχώς ο θεσμός της ΤΟΜΥ Περιστερίου με τις εγγραφές πολιτών που θέλουν να έχουν δικό τους οικογενειακό γιατρό -διασφαλίζοντας έτσι ευκολότερη πρόσβαση στο σύστημα υγείας- να αυξάνονται σταθερά.

“Ηρθα με δύο συγκοινωνίες από την Ανθούπολη να γραφτώ για να έχω τον δικό μου οικογενειακό γιατρό που θα παρακολουθεί την πορεία της υγείας μου”, είπε στο Peristerinews.gr μια κυρία, η οποία περίμενε τη σειρά της υπομονετικά.

Στο Δήμο Περιστερίου, μέχρι στιγμής, λειτουργεί μία ΤΟΜΥ, ενώ αναμένεται η ίδρυση και δεύτερης, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Η ΤΟΜΥ Περιστερίου που στεγάζεται στον 1ο όροφο του Κέντρου Υγείας Περιστερίου (Χρήστου Λαδά 43 – Μπουρνάζι), δείχνει να έχει κερδίσει την ανταπόκριση των πολιτών, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν τον προσωπικό τους οικογενειακό γιατρό που θα τους κάνει τις προληπτικές εξετάσεις δωρεάν, καθώς και τις συνταγογραφήσεις, ενώ αν χρειάζεται θα τους παραπέμπει σε άλλες κρατικές δομές, όπως το Νοσοκομείο για να υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Α. Τα δικαιολογητικά εγγραφής ενηλίκων είναι τα εξής:

  1. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  2. Φωτοτυπία αποδεικτικού διεύθυνσης κατοικίας (π.χ. λογαριασμός Δ.Ε.Η) που θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου ή σχετική υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται η διεύθυνση κατοικίας (συμπληρώνεται στη γραμματεία). 3. Φωτοτυπία ΑΜΚΑ (από το βιβλιάριο υγείας ή εκτύπωση από www.amka.gr)

Β. Εγγραφή ανηλίκων:

  1. Φωτοτυπικό αντίγραφο εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) γονέα
  2. Φωτοτυπικό αντίγραφο εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας εφόσον υπάρχει)
  3. Φωτοτυπικό αντίγραφο εγγράφου αποδεικτικού διεύθυνσης κατοικίας που θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου ή σχετική υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται η διεύθυνση κατοικίας (συμπληρώνεται στη γραμματεία)
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή σχετική υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι πρόκειται για τέκνο του
  5. Φωτοτυπία ΑΜΚΑ

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται αυτοπροσώπως στη γραμματεία της 1ης Τ.ΟΜ.Υ Περιστερίου. Επίσης ένα άτομο μπορεί να εγγράψει και άλλους μόνο αν είναι νομίμως εξουσιοδοτημένος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 210-5748562

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment