PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα παραχώρησε η Ρωσία στον Μάρκο Μιλόσεβιτς


Οι εισαγγελικές αρχές στη Σερβία ανακοίνωσαν ότι ο γιος του Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς, Μάρκο Μιλόσεβιτς, έλαβε καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα στη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Εισαγγελέα της Σερβίας, Τόμο Ζόριτς, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία παραχώρησε καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα στον Μάρκο Μιλόσεβιτς, επισήμανε, ωστόσο, ότι για τις σερβικές αρχές παραμένει καταζητούμενος.

«Εάν ο Μάρκο Μιλόσεβιτς εμφανιστεί στη Σερβία ή σε κάποια άλλη χώρα, εκτός Ρωσίας, θα συλληφθεί με βάση το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τη Σερβία στην Ιντερπόλ», ανέφερε ο κ. Ζόριτς.

Ο Μάρκο Μιλόσεβιτς καταζητείται ως βασικός οργανωτής του λαθρεμπορίου τσιγάρων την περίοδο 1996 – 2001. Η συγκεκριμένη υπόθεση εκδικάζεται στο ειδικό δικαστήριο και ο Μάρκο Μιλόσεβιτς κρίθηκε, ερήμην, προφυλακιστέος. Σύμφωνα με τη σερβική νομοθεσία, τα αδικήματα που τον βαραίνουν δεν παραγράφονται ποτέ, διότι η ελάχιστη ποινή φυλάκισης που προβλέπεται είναι άνω των δύο ετών.

Πρόσφατα, το περιφερειακό δικαστήριο της πόλης Ποζάρεβατς (σ.σ. τόπος καταγωγής της οικογένειας Μιλόσεβιτς) προχώρησε στην παραγραφή κατηγοριών που εκκρεμούσαν σε βάρος του Μάρκο Μιλόσεβιτς και αφορούσαν την υπόθεση ξυλοδαρμού μελών της οργάνωσης “Otpor”, που πρωτοστάτησε, τη δεκαετία του ’90, στον αγώνα για την ανατροπή του καθεστώτος Μιλόσεβιτς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment