PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Καθαρίστριες «Δρομοκαΐτειου»: Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή την Τετάρτη


Δίωρη καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, στη Β. Σοφίας, προγραμματίζουν για αύριο, Τετάρτη, από τις 9 έως τις 11 το πρωί, οι καθαρίστριες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο».

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο αγώνας τους «για να σώσουν τη δουλειά τους συνεχίζεται. Οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου ήταν στον δρόμο μαζί με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, διεκδικώντας εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψή τους από το Νοσοκομείο.

Μάλιστα, στο Δρομοκαΐτειο στις κινητοποιήσεις εμφανίστηκαν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών ο κ. Ξανθός, η κ. Δούρου, ο κ. Μαντάς, δηλώνοντας στήριξη στον αγώνα τους.

Τα ξέχασαν όλα όταν έγιναν κυβέρνηση. Η ευαισθησία τους, η αντιμνημονιακή ρητορική εξαντλήθηκε στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες εργάζονται ως μόνιμες σε τομείς του Δημοσίου. Αντιθέτως, οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου είναι ένα βήμα πριν την απόλυση».

Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία, τέλος Αυγούστου λήγουν οι συμβάσεις και οι καθαρίστριες απολύονται. «Δουλεύουν σπαστά ωράρια (πέντε ώρες το πρωί και τρεις το απόγευμα), εξάωρο με 490 ευρώ τον μήνα. Τους οφείλονται από 80 ρεπό σε κάθε μία. Δηλαδή πρέπει όλες από σήμερα να λείπουν με ρεπό από το Νοσοκομείο για να εξοφληθούν τα χρωστούμενα ρεπό έως τέλος της σύμβασής τους» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ζητεί τη σύσταση των οργανικών θέσεων και τη μονιμοποίησή τους, καθώς «εργάζονται πάνω από 10 χρόνια με τους εργολάβους και συμβάσεις. Ζητάμε έστω την παράταση των συμβάσεων για ένα έτος. Την έκδοση ενιαίας προκήρυξης και αυξημένη μοριοδότηση λόγω εμπειρίας, ώστε να έχουν πιθανότητες να διατηρήσουν τη δουλειά τους. Υπάρχει Νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στη Βουλή. Ζητάμε να κατατεθεί σχετική τροπολογία. Είναι επείγον, καθότι ο διαγωνισμός για πρόσληψη καθαριστριών ξεκινάει» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment