PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κίνα: 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 20 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, από τα οποία τα 16 αφορούν ανθρώπους που αφίχθησαν από το εξωτερικό. Πρόκειται για τη δεύτερη ημέρα που παρατηρείται η τάση αυτή και το Πεκίνο αποφάσισε να εντείνει τους ελέγχους στους ταξιδιώτες που φτάνουν στο κινεζικό έδαφος από το εξωτερικό.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι κρούσματα σε ανθρώπους που αφίχθησαν στη χώρα από το εξωτερικό εντοπίστηκαν σε πέντε επαρχίες και πόλεις της χώρας, ανάμεσά τους το Πεκίνο και η Σανγκάη.

Τα νέα κρούσματα που αφορούσαν τοπική μετάδοση του ιού ήταν μόλις τέσσερα, όλα στην Βουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι από όπου ξεκίνησε η επιδημία τον Δεκέμβριο.

Ο συνολικός αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 111, ενώ οι γειτονικές επαρχίες της Χουμπέι δεν έχουν καταγράψει τοπικά κρούσματα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

O αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες 24 ώρες είναι ο πιο αυξημένος εδώ και μία εβδομάδα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία ότι τα μέτρα που έχει λάβει η Κίνα για την εξάλειψη της εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-2 στο έδαφός της θα υπονομευθούν από την άφιξη νέων κρουσμάτων από το εξωτερικό.

Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών μόνο 10 θάνατοι καταγράφηκαν στην Ουχάν, γεγονός που ανεβάζει σε 3.199 το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα λόγω του νέου κορονοϊού. Περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής στη χώρα.

Η επαρχία Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, είχε ανακοινώσει αυστηρά μέτρα καραντίνας στα τέλη Ιανουαρίου για τους 56 εκατομμύρια κατοίκους της.

Από χθες οι αρχές της επαρχίας έχουν χαλαρώσει τα μέτρα, βάσει των οποίων οι κάτοικοι της Χουμπέι δεν μπορούσαν να βγουν ελεύθερα από το σπίτι τους. Όλες οι περιοχές όπου ο κίνδυνος μετάδοσης κρίνεται μικρός «ήραν την καραντίνα», δήλωσε ο Λιού Ντόνγκρου υποδιευθυντής της Επιτροπής Υγείας της Χουμπέι. Την Τρίτη οι αρχές της επαρχίας είχαν ανακοινώσει ότι οι κάτοικοι των περιοχών όπου ο κίνδυνος μετάδοσης κρίνεται «μέτριος ή μικρός» θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο εσωτερικό της Χουμπέι.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν επιτρέπεται η κυκλοφορία των κατοίκων της Χουμπέι εκτός επαρχίας, ενώ τα περιοριστικά μέτρα δεν φαίνεται να έχουν χαλαρώσει στην Βουχάν.

Στο μεταξύ οι κινεζικές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ελέγχου για τους ανθρώπους που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό. Την Τετάρτη το Πεκίνο ζήτησε από όλους όσους έρχονται στη χώρα από το εξωτερικό να μένουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

Επιπλέον όλες οι πτήσεις προς το Ντασίνγκ, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της κινεζικής πρωτεύουσας, κατευθύνονται πλέον στο παλιό αεροδρόμιο του Πεκίνου όπου έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος για τον έλεγχο όλων των ταξιδιωτών που φτάνουν στην Κίνα από το εξωτερικό, μετέδωσε χθες Σάββατο το πρακτορείο Xinhua.

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας για τα εισαγόμενα κρούσματα είναι και η απόφαση των αρχών της επαρχίας Γκουανγκσί, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν χρήματα σε όποιον τους ενημερώνει για ανθρώπους που έφτασαν στην περιοχή από το εξωτερικό και δεν τήρησαν τους κανόνες της καραντίνας.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua, AFP, Reuters

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment