PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κίνα: Στους 722 οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό


Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ανέρχεται σε 722 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 86 ασθενείς υπέκυψαν, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας το Σάββατο.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας καταγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι, εκ των οποίων 67 στην πόλη Βουχάν.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες επιπλέον 3.399 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε πάνω από 31.774 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων του νέου κοροναϊού ξεπέρασε στην Κίνα εκείνο του SARS (Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που είχε σκοτώσει σχεδόν 650 ανθρώπους στην κινεζική επικράτεια και στο Χονγκ Κονγκ το 2002-2003.

Νεκρός Ιάπωνας από ύποπτο κρούσμα κοροναϊού

Ένας Ιάπωνας που νοσηλευόταν με πνευμονία στην κινεζική πόλη Βουχάν, το επίκεντρο μιας επιδημίας κοροναϊού, πέθανε, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας.

Ο άνθρωπος αυτός, ηλικίας περίπου 60 ετών, θεωρείτο ύποπτο κρούσμα του κοροναϊού αλλά λόγω των δυσκολιών στη διάγνωση της νόσου, δόθηκε ως αιτία θανάτου η ιογενής πνευμονία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών που επικαλείται τις κινεζικές ιατρικές αρχές.

Ο άνδρας αυτός είναι δυνητικά ο πρώτος Ιάπωνας που πεθαίνει από την ασθένεια, όπως είπε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών καθώς η κυβέρνηση δεν γνωρίζει άλλον Ιάπωνα που έχει πεθάνει από την επιδημία του κοροναϊού, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 700 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα και έχει προσβάλει πάνω από 34.000.

Επιπλέον 28 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση του κοροναϊού

Το Πεκίνο διέθεσε την Παρασκευή 200 εκατομμύρια γουάν (περίπου 28,67 εκατομμύρια δολάρια) από τον κεντρικό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση των πιο σοβαρών περιστατικών εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Οι δαπάνες αυτές έγιναν για την κάλυψη των αναγκών τριών νοσοκομείων στην επαρχία Χουμπέι, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την οργάνωση μονάδων ειδικής αντιμετώπισης των περιστατικών μόλυνσης από το νέο κοροναϊό, σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή για την Ανάπτυξη και την Ανασυγκρότηση.

Επιπλέον, το Πεκίνο θα αρχίσει την διαδικασία επίσημου λογιστικού ελέγχου για την διάθεση κονδυλίων, αλλά και για τις κοινωνικές δωρεές σχετικά με την πρόληψη και τον έλεγχο του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικού Λογιστικού Ελέγχου (ΝΑΟ).

Η διαδικασία θα επικεντρωθεί στην υλοποίηση υποστηρικτικών κινήσεων, όπως, οι φορολογικές ελαφρύνσεις, οι μειώσεις επιτοκίων, αλλά και η διάθεση έκτακτων κονδυλίων για τον έλεγχο εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, όπως και για τις κοινωνικές δωρεές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment