PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κίνα: Πάνω από 2.000 οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό


Τους 2.004 νεκρούς έφθασε ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή καταγράφηκαν 1.749 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην κινεζική επικράτεια, εξαιρουμένων των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, γεγονός που αυξάνει σε 74.185 το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν. Ωστόσο, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι μικρότερος από ό,τι αυτά που καταγράφηκαν μία ημέρα νωρίτερα (1.886) και επίσης ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την 29η Ιανουαρίου.

Η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων (132) και των νέων κρουσμάτων (1.693) της επιδημίας καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας. Οι 116 νεκροί αναφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας, τη μεγαλούπολη Βουχάν. Στον υπόλοιπο κόσμο έχουν καταγραφεί περίπου 900 κρούσματα μόλυνσης και μόλις 5 θάνατοι σε περίπου 30 χώρες και περιοχές.

Σύμφωνα πάντως με νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ο αριθμός των ανθρώπων που διαγνώστηκε πως έχουν θεραπευθεί και έλαβαν εξιτήριο στην ηπειρωτική χώρα ξεπέρασε αυτόν των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της επιδημίας χθες Τρίτη, για πρώτη φορά. Την Τρίτη δόθηκε εξιτήριο σε 1.824 ασθενείς που αποθεραπεύθηκαν, αριθμός που είναι υψηλότερος από αυτόν των ανθρώπων που επιβεβαιώθηκε πως έχουν προσβληθεί από τον COVID-19.

Επικαλούμενος μελέτη του κινεζικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών σε 72.000 ανθρώπους, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους επισήμανε τη Δευτέρα ότι πάνω από το 80% των ασθενών πάσχουν από ήπια μορφή της ασθένειες που προκαλεί ο COVID-19.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment