PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κίνα: Κανένα κρούσμα και ασυμπτωματικός ασθενής στην Ουχάν


Κανένα νέο κρούσμα, ούτε ασυμπτωματικούς ασθενείς, δεν είχε χθες η Ουχάν, ανακοίνωσαν οι κινεζικές υγειονομικές αρχές, για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε εμφανίστηκε ο ιός στην πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν χθες 16 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο μεγαλύτερος αριθμός εδώ και τρεις εβδομάδες. Όλα τα κρούσματα χαρακτηρίστηκαν «εισαγόμενα» – 11 στην επαρχία Σιτσουάν, τρία στην Εσωτερική Μογγολία και δύο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Ο Covid-19, ο οποίος έχει προσβάλει περισσότερα από 6 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον πλανήτη και έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 372.000, εμφανίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους σε μία υπαίθρια αγορά άγριων ζώων στην Ουχάν.

Έπειτα από ένα φιλόδοξο εγχείρημα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ και στους 11 εκατομμύρια κατοίκους, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν βρέθηκε κανένας θετικός στον ιό – ούτε καν ασυμπτωματικός.

Από την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, οπότε καταγράφηκε μία νέα εστία του ιού στη Ουχάν, υποβάλλονταν καθημερινά σε διαγνωστικές εξετάσεις περί τα 1,4 εκατ. πολίτες, σύμφωνα με τις αρχές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Leave a Comment