PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κίνα: Ετήσιο φεστιβάλ κατανάλωσης κρέατος σκύλου


Έξι μήνες μετά τα πρώτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην υπαίθρια αγορά της Βουχάν, άρχισε σήμερα πάλι το φεστιβάλ κατανάλωσης κρέατος σκύλου αψηφώντας την εκστρατεία της κυβέρνησης υπέρ της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των ζώων. Ακτιβιστές εκτιμούν ότι οι μέρες του φεστιβάλ είναι μετρημένες.

Το ετήσιο 10ήμερο φεστιβάλ στην πόλη Γιουλίν συνήθως προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες πολλοί εκ των οποίων αγοράζουν σκύλους για να τους φάνε, όμως φέτος ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων λένε ότι ο αριθμός τους είναι μικρότερος.

«Ελπίζω η Γιουλίν να αλλάξει, όχι μόνο για χάρη των ζώων αλλά και για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της», δήλωσε ο Πίτερ Λι ειδικός σε θέματα πολιτικής στη Humane Society International, μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων.

«Οι μαζικές συγκεντρώσεις για την αγοραπωλησία και την κατανάλωση κρέατος σκύλου σε αγορές με συνωστισμό και σε εστιατόρια στο όνομα ενός φεστιβάλ αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε.

Ο κορωνοϊός, που πιστεύεται ότι προήλθε από τις νυχτερίδες προτού περάσει σε ανθρώπους σε μια αγορά στην πόλη Βουχάν, ανάγκασε την Κίνα να επανεξετάσει τη σχέση της με τα ζώα και πλέον το Πεκίνο έχει δεσμευθεί να απαγορεύσει την πώληση άγριων ζώων.

Τον Απρίλιο η Σενζέν έγινε η πρώτη κινεζική πόλη που απαγόρευσε την κατανάλωση σκύλων, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Επίσης το υπουργείο Γεωργίας της Κίνας κατέταξε τα σκυλιά στα οικόσιτα ζώα από ζώα φάρμας που θεωρούνταν μέχρι πρότινος, αν και δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει την αγορά στη Γιουλίν.

Ο Ζανγκ Κιανκιάν, ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, εκτίμησε ότι είναι θέμα χρόνου να απαγορευθεί το φεστιβάλ κατανάλωσης κρέατος σκύλου.

Εννέα κρούσματα κορωνοϊού στο Πεκίνο σε 24 ώρες

Η Επιτροπή Υγείας του Πεκίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής εντοπίστηκαν eννέα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην κινεζική πρωτεύουσα, από 22 την προηγουμένη.

Η πόλη των 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου ξεσπάσματος της πανδημίας την 11η Ιουνίου. Η αναζωπύρωση συνδέθηκε με μια αγορά χονδρικής πώλησης τροφίμων στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πεκίνου. Μέχρι σήμερα, έχουν προσβληθεί 236 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment