PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κίνα: Ανησυχία για νέο κύμα εξάπλωσης του ιού


Toν υψηλότερο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό των τελευταίων σχεδόν έξι εβδομάδων κατέγραψε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, εξέλιξη που υπογραμμίζει πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση που συνεχίζει να έχει μπροστά του το Πεκίνο για την αποτροπή του λεγόμενου δεύτερου κύματος εξάπλωσης της πανδημίας.

Ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής καταγράφηκαν 108 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα, από 99 μία ημέρα νωρίτερα. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από την 6η Μαρτίου, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 143 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό έφθασε έτσι επισήμως τους 82.160 στην Κίνα.

Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 αυξήθηκε κατά 2, στους 3.341.

Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας διευκρίνισε ότι τα 98 από τα κρούσματα ήταν εισαγόμενα, κατά τον όρο που χρησιμοποιεί για ταξιδιώτες που έφθασαν στη χώρα έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος που έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα, ενώ ο προηγούμενος υψηλότερος (97) είχε καταγραφεί μία ημέρα νωρίτερα.

Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 61, από 63 μία ημέρα νωρίτερα.

Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφεται από τις αρχές καθημερινά έχει υποχωρήσει πολύ από την κορύφωση της πανδημίας στην Κίνα τον Φεβρουάριο, βρίσκεται σε σταδιακή άνοδο από την 12η Μαρτίου και μετά, καθώς ο νέος κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκοσμίως. Το Πεκίνο ανησυχεί για τον κίνδυνο η αύξηση των ανθρώπων που φθάνουν μολυσμένοι από το εξωτερικό να πυροδοτήσει νέο κύμα εξάπλωσης και να προκαλέσει εκ νέου παράλυση κάθε δραστηριότητας στην Κίνα.

Στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, που γειτονεύει με τη Ρωσία, εντοπίστηκαν 56 νέα κρούσματα, με τα 49 να είναι ταξιδιώτες προερχόμενοι από τη ρωσική επικράτεια.

Κινεζικές πόλεις στα σύνορα με τη Ρωσία ανακοίνωσαν χθες ότι θα γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι και θα επιβάλλεται καραντίνα στους ταξιδιώτες που φθάνουν από τη χώρα αυτή για 14 ως 28 ημέρες, ενώ θα υποβάλλονται πλέον σε εξετάσεις νουκλεϊνικού οξέος και αντισωμάτων.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment