PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κέρι: Το προσφυγικό είναι πρόβλημα όλων μας


Βοήθεια για την προσφυγική κρίση υποσχέθηκε στην Ε.Ε. ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζόν Κέρι, λέγοντας πως συνιστά μια απειλή «σχεδόν υπαρξιακή» για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιλαμβάνονται τη σχεδόν υπαρξιακή φύση αυτής της απειλής για την πολιτική ζωή και τον κοινωνικό ιστό στην Ευρώπη», είπε ο Κέρι στη διάρκεια της διάσκεψης για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συναντιόμαστε και θέτουμε σε εφαρμογή μια αποστολή του ΝΑΤΟ προκειμένου να κλείσει μια σημαντική (προσφυγική) διαδρομή και θα σας συναντήσουμε και με άλλους τρόπους προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την πλημμυρίδα λόγω της πιθανότητας να πλήξει την ευρωπαϊκή ενότητα», πρόσθεσε.

Ο Κέρι αναφερόταν στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που έχει στόχο την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των διακινητών προσφύγων.

«Δεν θα πούμε “είναι δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μας”. Είναι δικό μας πρόβλημα», είπε ο αμερικανός διπλωμάτης, κάνοντας λόγο για την πιο σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment