PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κάλεσμα του Νίκου Ζούτσου για την ταινία «Κρίνα στο χιόνι»


Κάλεσμα του Νίκου Ζούτσου, Δημοτικού Συμβούλου Περιστερίου, στην προβολή της ταινίας «Κρίνα στο χιόνι» του Χρήστου Σκούρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

O Χρήστος Σκούρας παρουσιάζει την Πέμπτη 1 Φλεβάρη, στις 7.00 μ.μ., στο Συνεδριακό κέντρο του νέου Δημαρχείου Περιστερίου την τελευταία δημιουργία του το ντοκιμαντέρ «Κρίνα στο χιόνι» που αναφέρεται στο χρονικό του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940-41, στην γερμανική εισβολή, στην οργάνωση αντιστασιακών κινημάτων στην περιοχή Βόρειας Εορδαίας, καθώς και σε αυτούς που πλήρωσαν με τη ζωή τους την αντίσταση κατά των κατακτητών.

Ο Χρήστος Σκούρας είναι ένας εργάτης της τέχνης με πολλές και αξιόλογες ταινίεςντοκιμαντέρ. Συχνά χρησιμοποιεί ιστορικές μαρτυρίες πρωταγωνιστών στα γεγονότα και με επιτόπια έρευνα εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα. Η έρευνα σε αρχεία δημιουργεί την αίσθηση μιας δημιουργικής σύνθεσης της ζωντανής ιστορίας με εκείνη που ιστορούν οι πηγές. Συνεργάτης πολύτιμος σε όλη την παραγωγή η συναδέλφισσα Κοινωνιολόγος στο 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου Ιωάννα Μακρή.

Σας καλώ να απολαύσουμε μαζί την εξαιρετική τους δημιουργία. Η Ιστορία είναι το υφάδι που τονώνει τη συλλογική μνήμη σε κρίσιμες περιστάσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment