PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κάλεσμα Μίκη Θεοδωράκη ενάντια στο Μνημόνιο


Ο Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε τους Έλληνες να «αντιδράσουν ενωμένοι στις επαίσχυντες συμφωνίες του μνημονίου που παραχωρούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε τους Έλληνες να «αντιδράσουν ενωμένοι στις επαίσχυντες συμφωνίες του μνημονίου που παραχωρούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «συναίνεση που σημαίνει τυφλή υπακοή στην Τρόικα δεν μπορεί να υπάρξει».

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για εξαρτημένο πολιτικό σύστημα που καταρρέει και για «μεγάλη εθνική τραγωδία».

«Η σημερινή Κυβέρνηση που έχει φτάσει στο 20%, στην ουσία κυβερνά παράνομα και όχι μόνο γιατί στηρίζεται στο ένα πέμπτο των ψηφοφόρων αλλά και γιατί η ηγεσία της μας οδήγησε με τη δική της βούληση στο χάος προκαλώντας την εκτίναξη των spreads στις 900 μονάδες και στη συνέχεια βάζοντάς μας εκβιαστικά κάτω από τον έλεγχο του ΔΝΤ, της Τρόικα και του Μνημονίου δηλώνοντας συνάμα προκλητικά πως παραδίδει αυτοβούλως στους ξένους ένα τμήμα της Εθνικής μας Ακεραιότητας».

Χαρακτήρισε τη συναίνεση τυφλή υπακοή στις εντολές της Τρόικας «που θα γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική». «Και είναι ευτύχημα ότι οι αρχηγοί της Αντιπολίτευσης πλην του κ. Καρατζαφέρη κατάλαβαν αυτή τη νέα σκηνοθεσία του κ. Παπανδρέου που δεν δίστασε να εμπλέξει ακόμα και τον θεσμό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας» προσέθεσε.

«Η χώρα μας, αν πιστέψουμε τα λόγια του ποιητή “πως σκλάβος είναι εκείνος που περιμένει να τον ελευθερώσουν”, βρίσκεται σε καθεστώς ανελευθερίας», τόνισε ο Πρύτανης Θ. Πελεγρίνης στην έναρξη της ομιλίας του.

«Μπροστά στον κίνδυνο της οικονομικής χρεοκοπίας ζητήσαμε από άλλους από έξω να μας βοηθήσουν να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Ζητήσαμε, γιατί στο αίτημα αυτό ας μην κρυβόμαστε συμμετέχουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλοι. Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ενέργεια αυτή. Η Βουλή επειδή την ενέκρινε και ο κόσμος καθόσον την υποδέχτηκε έστω γογγύζοντας. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις και οικονομικοί φορείς που αντιδρούν στην οικονομική συνδρομή των ξένων, η οποία υπονομεύει την ελευθερία μας, δεν αλλάζει την κοινωνία μας στο σύνολό της. Το πιο απογοητευτικό, όμως, είναι ότι κάθε φορά που εξαγγέλλονται νέα μέτρα σωτηρίας βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά στον βάλτο της απελπισίας», είπε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συνέχεια ο κ. Πελεγρίνης κάλεσε τον κόσμο να συσπειρωθεί και να αντιδράσει και να έχει εμπιστοσύνη στο Πανεπιστήμιο το οποίο, όπως είπε, «δεν είναι αυτό που το παρουσιάζουν» αλλά και στους διανοούμενους «οι οποίοι σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν πρέπει να μένουν σιωπηλοί».

Από την πλευρά του ο Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε τους Έλληνες να «αντιδράσουν ενωμένοι στις επαίσχυντες συμφωνίες του μνημονίου που παραχωρούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας», ενώ αναφερόμενος στη συναίνεση τόνισε ότι «συναίνεση που σημαίνει υπακοή στην Τρόικα δεν μπορεί να υπάρξει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment