PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Στις φλόγες λεωφορείο γεμάτο παιδιά


Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα λεωφορείο γεμάτο παιδιά στην Ιταλία, καθώς ο οδηγός του το κατέλαβε και κατόπιν το πυρπόλησε, στα περίχωρα του Μιλάνου, σήμερα, σε διαμαρτυρία του, όπως όλα δείχνουν, για τους θανάτους προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές.

Και τα 51 παιδιά που επέβαιναν στο όχημα κατάφεραν να βγουν σώα, προτού επεκταθεί η φωτιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός είναι ο Ουσεϊνού Σι, ένας Ιταλός με καταγωγή από τη Σενεγάλη.

«Εκείνος φώναζε “Σταματήστε τους θανάτους στη θάλασσα, θα διαπράξω μακελειό”» περιέγραψε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Μάρκο Παλμιέρι, επικαλούμενος τις δηλώσεις του οδηγού στην αστυνομία μετά τη σύλληψή του.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιταλικούς ενημερωτικούς ιστότοπους διακρίνεται ο οδηγός να ρίχνει το λεωφορείο πάνω σε άλλα αυτοκίνητα σε έναν επαρχιακό αυτοκινητόδρομο προτού το βαρύ όχημα πιάσει φωτιά. Παιδιά τρέχουν μακριά από το λεωφορείο ουρλιάζοντας.

Ένα από τα παιδιά είπε σε δημοσιογράφους ότι ο οδηγός απείλησε να τα περιλούσει με βενζίνη και να τους βάλει φωτιά. Κάποια από τα παιδιά πήραν την αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο και κατάφερε να βγάλει όλους τους επιβαίνοντες σώους.

Ο Παλμιέρι σημείωσε ότι ορισμένα παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για προληπτικούς λόγους, διότι είχαν μώλωπες ή βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ, κανέναν ωστόσο δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Ένας δάσκαλος, που συνόδευε τα παιδιά, μαθητές γυμνασίου, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι ο οδηγός τούς είπε πως θέλει να πάει στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης στο αεροδρόμιο Linate του Μιλάνου.

Σύμφωνα με ένα κορίτσι, ο Σι κατηγορούσε τους αντιπρόεδρους της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο, για τους θανάτους των Αφρικανών μεταναστών στη θάλασσα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment