PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Προς παραίτηση ο πρωθυπουργός Κόντε


Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουσέπε Κόντε, είναι κοντά μεν στην παραίτησή του, αλλά στη συνέχεια ελπίζει να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση που θα βασίζεται στην ευρύτερη πλειοψηφία, σύμφωνα με σημερινές εφημερίδες της χώρας.

«Σκοπός μου είναι να καταλήξω σε μια συμφωνία που θα δίνει μια σαφή πολιτική προοπτική», δήλωσε ο Κοντέ, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι ο κ. Κόντε θα μπορούσε να υποβάλει την παραίτησή του στον αρχηγό του κράτους ήδη από την Τρίτη και στη συνέχεια να δημιουργήσει έναν νέο συνασπισμό που θα βασίζεται σε κεντρικούς και τα λεγόμενα «υπεύθυνα» μέλη του κοινοβουλίου.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η κυβέρνηση του κ. Κόντε διαταράχθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα όταν ένας κατώτερος εταίρος, το κόμμα Italia Viva, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, αποσύρθηκε από το υπουργικό συμβούλιο στη σειρά λόγω χειρισμών στην κρίσης του κορωνοϊού.

Αν και ο Ιταλός πρωθυπουργός έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης την περασμένη εβδομάδα, απέτυχε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Γερουσία, πράγμα που σημαίνει ότι θα δυσκολευτεί να θεσπίσει οποιαδήποτε ατζέντα πολιτικής, εκτός εάν μπορεί να αντλήσει νέα υποστήριξη.

Ο πρωθυπουργός έχει απευθύνει έκκληση σε κεντρικούς και ανυπόστατους βουλευτές της Γερουσίας να ενταχθούν στις κυβερνητικές τάξεις, αλλά λίγοι έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής.

Η εφημερίδα Corriere della Sera είπε ότι ο κ. Κόντε ήθελε να επιστρέψει ο Ματέο Ρέντσι και επιδιώκει να δημιουργήσει μια «κυβέρνηση εθνικής ασφάλειας», η οποία θα είχε επίσης την υποστήριξη ορισμένων μετριοπαθών κεντροδεξών πολιτικών.

Θέλοντας να ασκήσουν πίεση στους βουλευτές, τα κυρίαρχα κόμματα έχουν δηλώσει ότι οι πρόωρες εκλογές, δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, θα είναι η μόνη έξοδος από το πολιτικό αδιέξοδο, εκτός εάν βρεθεί γρήγορα λύση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment