PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Προς απέλαση 70 μετανάστες από τη Λαμπεντούζα


Περίπου 70 μετανάστες αποβιβάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο νησί Λαμπεντούζα, στην Ιταλία, μετά την εντοπισμό του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν από τις αρχές, όπως μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.

Οι μετανάστες, οι οποίοι δήλωσαν πως έχουν τυνησιακή και λιβυκή υπηκοότητα, εντοπίστηκαν το πρωί ενώ κινούνταν με πλεούμενο, εντός των ιταλικών χωρικών υδάτων, προς την κατεύθυνση της Σικελίας. Ταχύπλοα της υπηρεσίας τελωνείων και της ακτοφυλακής επενέβησαν και οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε αυτά για να μεταφερθούν στη Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην ιταλική αστυνομία, τις οποίες επικαλέστηκαν ΜΜΕ, υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν είναι αληθείς οι υπηκοότητες που δήλωσαν οι μετανάστες.

Κατά τις ίδιες πηγές, η μεταφορά τους στη Λαμπεντούζα θα επιτρέψει να «επιταχυνθεί η ταυτοποίησή τους και να αρχίσουν οι διαδικασίες απέλασής τους».

«Στη δουλειά για την απέλασή τους» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και αρχηγός της Λέγκας, ο Ματέο Σαλβίνι.

Αφότου ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση συμμαχίας στην Ιταλία πριν από έναν χρόνο, ο Σαλβίνι έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στα πλοία που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η πολιτική αυτή σταμάτησε σχεδόν τελείως τις μεταναστευτικές ροές και επέτρεψε να σωθούν «χιλιάδες ζωές».

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment