PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές ζητεί ο Σαλβίνι


Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι μετέβη, πριν από λίγο, στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, ο αρχηγός της Λέγκα με δηλώσεις του αναφέρθηκε στη συνολική διαχείριση της κρίσης του κοροναϊού και ζήτησε την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και της κυβέρνησής του. Στόχος του, ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», με διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον επόμενο Οκτώβριο.

Οι υπόλοιπες δυνάμεις της κεντροδεξιάς συμμαχίας βλέπουν θετικά την πρόταση αυτή, ενώ διατεθειμένος να την συζητήσει δείχνει και ο προοδευτικός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αρχηγός του μικρού κόμματος «Ζωντανή Ιταλία».

Κάθετα αντίθετα είναι τα Πέντε Αστέρια και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

«Εμείς θέλουμε να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της η Ιταλία και με τον Κόντε στην πρωθυπουργία αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί», υπογράμμισε ο Ματέο Σαλβίνι μιλώντας για την οικονομική κατάσταση της χώρας και υποστηρίζοντας πως αυτή θα επιδεινωθεί περαιτέρω εξαιτίας του κοροναϊού.

«Η κυβέρνησή μου είναι και θα παραμείνει ενωμένη», απάντησε με νόημα ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment