PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Μείωση νέων κρουσμάτων – αριθμού νεκρών


Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 205.463. Οι νεκροί έφτασαν τους 27.967. Παράλληλα, 75.945 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 203.591 και είχαν χάσει την ζωή τους 27.682 άνθρωποι ενώ 71.252 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 285 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.872 νέα κρούσματα. 4.693 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

1.694 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 18.149 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.708 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζει μείωση, με 214 λιγότερες μολύνσεις. Παράλληλα, σημειώνεται μείωση του αριθμού των νεκρών. Έχασαν την ζωή τους 38 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα.

Οι δε ιαθέντες παρουσιάζουν σήμερα αύξηση ρεκόρ, με 2.382 ανθρώπους που έγιναν αρνητικοί στον ιό. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για εικοστή έβδομη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Μιλώντας σήμερα στο κοινοβούλιο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι δεν έχει φτάσει, ακόμη, η στιγμή, για ολική επιστροφή στην καθημερινότητα κι αντέκρουσε την κατηγορία ότι αγνοεί τον ρόλο της βουλής και της γερουσίας.

Παράλληλα, το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας έκανε γνωστό, σήμερα, ότι ο αριθμός των θετικών στον ιό, είναι πιθανώς, σπό δέκα μέχρι και είκοσι φορές υψηλότερος από τους επίσημους αριθμούς που έχουν καταγραφεί, λόγω του ότι πολλοί ασθενείς δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Για τον λόγο αυτό, οι επιστήμονες οι οποίοι συμβουλεύουν την ιταλική κυβέρνηση συνεχίζουν να επιμένουν ότι είναι βασικής σημασίας να παραμείνει, ο δείκτης μετάδοσης του ιού, κάτω από την μονάδα. Επιβάλλεται, κατά συνέπεια, η διατήρηση πολλών μέτρων προστασίας, ώστε να μην καταγραφεί νέο κύμα του ιού, πριν το καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment