PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Κλείνουν σχολεία, μπαρ και εστιατόρια


«Λουκέτο» ετοιμάζεται να βάλει η ιταλική κυβέρνηση σε σχολεία, μπαρ και εστιατόρια καθώς η βρετανική μετάλλαξη έχει γονατίσει το σύστημα υγείας με τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν.

Από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα, έχουν πεθάνει πάνω από 100.000 άνθρωποι εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού ενώ οι αρχές εκφράζουν έντονη ανησυχία για την απότομη αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων, κυρίως λόγω της βρετανικής μετάλλαξης.

Το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως μετά τα ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία που κατέγραψε χθες το υπουργείο Υγείας: μέσα σ΄ένα 24ωρο ,αναφέρθηκαν 26.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 373 θάνατοι.

Στόχος των νέων περιοριστικών μέτρων που αναμένετα να ανακοινωθούν, είναι να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και οι συνωστισμοί θυμίζοντας, σε λίγο πιο περιορισμένη κλίμακα, το περσινό Καθολικό Πάσχα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, σε όλη την χώρα πρόκειται να καταργηθεί η κίτρινη ζώνη (η οποία προβλέπει μεγαλύτερη ευχέρεια μετακίνησης και λειτουργίας των καταστημάτων) από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Με μόνη εξαίρεση την Σαρδηνία, η οποία παρουσιάζει πολύ μικρό αριθμό μολύνσεων, όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένεται να μετατραπούν σε πορτοκαλί και κυρίως κόκκινη ζώνη.

Αυτό σημαίνει οτι οι μετακινήσεις θα γίνονται αποκλειστικά για λόγους αποδεδειγμένης ανάγκης και ότι η λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων θα επιτρέπεται μόνο για καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης και για λίγα άλλα, όπως βιβλιοπωλεία και καταστήματα με παιχνίδια.

Επίσης θα μπορεί να πραγματοποιείται μόνον μια επίσκεψη την ημέρα σε φιλικά σπίτια από το πολύ δυο άτομα.

Σύμφωνα με το πιο απαισιόδοξο σενάριο, οι μεγάλες βόρειες περιοχές – Λομβαρδία, Πιεμόντε, Βένετο, Εμίλια-Ρομάνια – καθώς και το Λάτσιο (περιοχή της Ρώμης) και η Καλαβρία πρέπει να ενταχθεί στην «κόκκινη ζώνη». Αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στη Ρώμη απασχολεί τους ειδικούς.

Η κατάταξη στην «κόκκινη ζώνη», σύμφωνα με το σύστημα χρωμάτων που ισχύει για αρκετούς μήνες, σημαίνει κλείσιμο σχολείων, κολλεγίων, γυμνασίων και πανεπιστημίων, μπαρ και εστιατορίων (εκτός από take away).

Oι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας, αγορά βασικών αναγκών και επισκέψεις σε γιατρούς.

Τα νέα σκληρά μέτρα σε εθνικό επίπεδο θα αποτελέσουν ένα ακόμη πλήγμα για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19 στα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά η χορήγηση των εμβολίων γίνεται με ρυθμούς χελώνας.

Μόλις 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι σε πληθυσμό 60 εκατομμυρίων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment