PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιταλία: Ελεύθερη η μετακίνηση των πολιτών ξανά


Η Ιταλία επιτρέπει και πάλι από σήμερα την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στην επικράτειά της. Οι αντιρρήσεις πολλών περιφερειών του Νότου (στις οποίες έχουν καταγραφεί λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού) τελικά κάμφθηκαν με τη δυνατότητα καταγραφής των «εγχώριων τουριστών» και εργαζομένων που φθάνουν από τις βόρειες περιοχές της χώρας.

Αρχικά η Σαρδηνία, η Σικελία και η Καμπανία είχαν ζητήσει την υιοθέτηση «υγειονομικού διαβατηρίου», αλλά η κυβέρνηση Κόντε απάντησε ότι η έγκρισή του θα παραβίαζε την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία της προσωπικής ζωής των πολιτών.

«Η σημερινή είναι μια σημαντική κατάκτηση. Τα καταφέραμε, με την θυσία όλων, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα θύματα, και τους γιατρούς και νοσοκόμους οι οποίοι εργάστηκαν με εντυπωσιακό, απίστευτο τρόπο», τόνισε ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για περιφερειακά θέματα, Φραντσέσκο Μπότσια.

Από σήμερα, κατά συνέπεια, ξεκινά η λεγόμενη «φάση τρία»: παραμένει υποχρεωτική η τήρηση απόστασης ασφαλείας ενός μέτρου σε καφέ και εστιατόρια, οκτώ μέτρων στις οργανωμένες παραλίες, ανάμεσα στην μια ομπρέλα θαλάσσης και στην άλλη, ενώ στους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα αποδειχθεί βασικής σημασίας η ικανότητα των διαφόρων περιφερειών της χώρας να εντοπίζουν άμεσα τυχόν νέες εστίες μετάδοσης του ιού και τα νέα κρούσματα. Στα τρένα υψηλής ταχύτητας που συνδέουν τον Βορρά με τον Νότο της χώρας, υπεύθυνοι θερμομετρούν τους επιβάτες. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες δημιουργήθηκαν ουρές στους αυτοκινητόδρομους και στα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

«Το άνοιγμα όλης της χώρας μας επιτρέπει να δείξουμε στα ξένα κράτη μια ενωμένη και συμπαγή Ιταλία, στο εσωτερικό της οποίας μπορεί κανείς να κινηθεί πλέον ελεύθερα» τόνισε, μέσω διαδικτύου, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment