PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη


Ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού επέβαλε ομόφωνα για τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη το δικαστήριο.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Σημειώνεται πως την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ζήτησε νωρίτερα από το δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας, με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Ωστόσο η πρόεδρος ζήτησε να μην το ξανακάνουν, διότι «δεν χειροκροτούμε στο δικαστήριο».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι δυο κατηγορούμενοι με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και δεν μεταμελήθηκαν πραγματικά.

«Αντίθετα συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης Τοπάλούδη». Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» τόνισε χαρακτηριστικά στην αγόρευση της η εισαγγελέας, η οποία επισήμανε ότι δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Έκανε δε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος και για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» υπογράμμισε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της.

Νωρίτερα, τη στιγμή που ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη κατηγορουμένου ζητούσε από το δικαστήριο  την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας για τον εντολέα του, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε μέσα  στην δικαστική αίθουσα.

«Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις. Το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου».

Στη συνέχεια η μητέρα αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα φωνάζοντας και κλαίγοντας με τον ακροατήριο να την χειροκροτεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment