PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισχυρός σεισμός 6,4R στην Ινδονησία


Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών συγκλόνισε την Τζακάρτα, προκαλώντας την εκκένωση πολλών κτιρίων με γραφεία στην ινδονησιακή πρωτεύουσα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, ανακοίνωσε κυβερνητική υπηρεσία της Ινδονησίας, η οποία πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 43 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS).

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε επίσης σε απόσταση 81 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της επαρχίας Μπάντεν, ανοιχτά της ακτής της Ιάβας, δηλαδή περίπου 130 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ινδονησιακής πρωτεύουσας, διευκρίνισε από την πλευρά της η ινδονησιακή γεωλογική υπηρεσία (BMKG) στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στις 16 Δεκεμβρίου σεισμός 6,5 βαθμών έπληξε την Ιάβα προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 3 ανθρώπων, ενώ τον Δεκέμβριο του 2016 σεισμός στην επαρχία Άτσεχ, στο βόρειο άκρο της Σουμάτρας, είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από εκατό ανθρώπων και είχε αφήσει άστεγους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Η ίδια επαρχία είχε πληγεί τον Δεκέμβριο του 2004 από τον φονικό σεισμό των 9,1 βαθμών και από το τσουνάμι που ακολούθησε που προκάλεσαν τον θάνατο 170.000 ανθρώπων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment