PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αθήνα


Μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν σύμφωνα με όλα τα στοιχεία ο σεισμός που “ταρακούνησε” την Αττική σήμερα το μεσημέρι στις 14:13.

Επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν ο ορεινός όγκος της Πάρνηθας, πάνω από τη Μάνδρα και την Μαγούλα. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ενεργοποίηση του δυτικού άκρου του ρήγματος της Πάρνηθας, αν και ακόμα οι σεισμολόγοι δεν μπορούν να μιλήσουν κατηγορηματικά γι’ αυτό.

Ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους 12 χλμ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο για αυτό συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς, πέρα από ελάχιστα περιστατικά πολύ ελαφριών τραυματισμών από σοβάδες στο επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας.

Από το σεισμό προκλήθηκαν προβλήματα στο δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ενώ για κάποιο διάστημα ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας ήταν το internet. Περίπου 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο έγιναν μέσω κινητών τηλεφώνων αμέσως μετά τον σεισμό, με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώθηκαν επίσης προβλήματα στην ηλεκτροδότηση τα οποία αποκαταστάθηκαν πολύ γρήγορα, με σημαντικό πρόβλημα τον αποσυντονισμό των φαναριών, κάτι που έχει οδηγήσει σε δημιουργία κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Από την ένταση του σεισμού έπεσαν ακατοίκητο κτήριο σε Ερμού, Δραπετσώνα και Πετράλωνα ενώ υπήρξε και αποκόλληση πλάκας από κτήριο στο Περιστέρι. Παράλληλα, υπήρξαν πτώσεις βράχων σε δρόμους. Σε περιοχές της Μάνδρας έχουν αναφερθεί ρωγμές σε σπίτια.

Νέα σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:11 στην Αττική, περίπου μία ώρα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 18 Χλμ. ΒΔ της Αθήνας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment