PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Κρήτη


Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,2 ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07:39 πμ στην Κρήτη και έγινε αισθητή σε ολόκληρο το νησί.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 χλμ δυτικά/βορειοδυτικά του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 66,1 χιλιόμετρα.

Ειδικότερα, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, που προέρχεται από απόσταση 304 χλμ νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για την σεισμική δραστηριότητα εδώ

Καμιά πληροφορία για ζημιές

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη για κάθε ενδεχόμενο, μετά τον σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί, ενώ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός και τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση του σεισμού στην Κρήτη με αυτόν της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, δεν έχει υπάρξει καμιά πληροφορία για ζημιές από τον σεισμό.

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε με τη σεισμικότητα που υπάρχει στην Κρήτη. Θέλουμε χρόνο να εκτιμήσουμε την κατάσταση» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Λέκκας. Όπως είπε, ήταν ο κύριος σεισμός και ως τώρα δεν έχει καταγραφεί μετασεισμός. Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση του σεισμού στην Κρήτη με αυτόν της Αθήνας, προ ημερών.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευκρίνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι επειδή ο σεισμός δεν ήταν επιφανειακός αλλά είχε μεγάλο εστιακό βάθος, αυτό είναι καθησυχαστικό για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment