PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Καμπούλ


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, στην Καμπούλ, όπου στεγάζονται αρκετά κυβερνητικά κτήρια αλλά και πρεσβείες ξένων χωρών, όπως των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της χώρας, σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «αρκετούς νεκρούς και τραυματίες» και καταδίκασε την επίθεση, η οποία – σύμφωνα με τον ίδιο – στόχευε τα κεντρικά κυβερνητικά γραφεία.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι στα νοσοκομεία της πόλης έχουν μεταφερθεί οκτώ τραυματίες στρατιώτες, των οποίων ωστόσο, η κατάσταση της υγείας δεν εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυροβολισμοί. Η συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαιώνεται και από την τοπική αστυνομία.

Σημειώνεται ότι εκτός των υπουργείων και της αμερικανικής πρεσβείας, στην περιοχή εδρεύει και το ΝΑΤΟ.

Οι αρχές εικάζουν ότι πίσω από την έκρηξη κρύβονται οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν αναλάβει την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις στην Καμπούλ.

Τόσο η αμερικανική πρεσβεία όσο και το ΝΑΤΟ εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία διαβεβαιώνουν ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στις κτηριακές τους εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment