PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ισχυρή έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 8:22 του πρωί, έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στη Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελοκήπους.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε, λίγο μετά τις 8:22 του πρωί, έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στη Λουίζης Ριανκούρ, στους Αμπελοκήπους.

Η έκρηξη σημειώθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι σε μοτοποδήλατο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη νησίδα, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Πρωτοδικείου.

Στις 7:38 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, είπε ότι θα εκραγεί βόμβα σε 40 λεπτά και διευκρίνισε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μοτοσικλέτα, με συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας, σε κουτί διανομής φαγητού που ήταν δεμένο με ιμάντες στο πίσω μέρος του οχήματος. Επίσης, ανέφερε ότι μοτοσυκλέτα ήταν σταθευμένη στο χώρο στάθμευσης μοτοσυκλετών έξω από το πρωτοδικείο.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο, είδαν, πράγματι, τη μοτοσικλέτα με τον αριθμό που έδωσε ο άγνωστος και την ακριβή περιγραφή της, για την οποία διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί χθες το βράδυ από το Γαλάτσι.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και απομακρύνθηκε ο κόσμος, γι΄αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η έκρηξη.

Η έκρηξη σημειώθηκε δύο λεπτά μετά το χρονικό περιθώριο που έδωσε ο άγνωστος στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε γύρω σταθμευμένα οχήματα, και δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται ακόμα τα συνεργεία της Εγκληματολογικής και της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, που ερευνούν σχολαστικά τον χώρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η ακριβής συνδεσμολογία του μηχανισμού, οι αστυνομικοί, ωστόσο, εκτιμούν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πιθανότατα ANFO με TNT, γι΄αυτό προκλήθηκε φωτιά και καπνός, και η έκρηξη προξένησε μεγάλες ζημιές.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, επίσης, ότι πιθανότητα είχαν ετοιμάσει τη βόμβα σε μεγάλο κουτί από ντιλίβερι, το οποίο προσάρμοσαν αμέσως στη μοτοσυκλέτα που έκλεψαν χθες το βράδυ.

Δήλωση Γ. Πεταλωτή και Χ. Καστανίδη

“Οι αρχές, με ετοιμότητα και εγρήγορση αντιμετωπίζουν αυτές τις ενέργειες, ενώ όσοι τις επιχειρούν, το μόνο που θα εισπράξουν είναι η καταδίκη από την κοινωνία και την Πολιτεία”, υπογραμμίζει ο κ. Πεταλωτής.

Δεν χρειάζονται λεκτικές καταδίκες. Εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας, με τις πρακτικές που ακολουθούμε και οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν πτοούν τη Δημοκρατία, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης.

Δήλωση Ν. Δένδια

“Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη νέα ενέργεια – πρόκληση απέναντι στην έννομη τάξη της χώρας και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Ο πολιτικός κόσμος οφείλει να καταστήσει σαφές σε ολόκληρη την κοινωνία, ότι η τρομοκρατία συνιστά μέγιστη απειλή για τον καθένα. Τραυματίζει, επίσης, βαρύτατα τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κέρκυρας, κ. Νικόλαος Δένδιας, με αφορμή την εκρηξη έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Ανακοίνωση ΚΚΕ

“Τέτοιες ενέργειες δεν τρομάζουν την εξουσία των μονοπωλίων, αντίθετα αξιοποιούνται από αυτή για τον εκφοβισμό και τον αποπροσανατολισμό του λαού, για να δικαιολογούν τρομονόμους, νέους μηχανισμούς παρακολούθησης, φακελώματος και καταστολής σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος” τονίζει σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ.

Ανακοίνωση ΛΑΟΣ

“Οδηγούμαστε ως χώρα σε μια γενικευμένη αναρχία, με καλπάζουσες τρομοκρατικές ενέργειες, εγκληματικότητα και πολιτική απαξίωση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

Ανακοίνωση Συνασπισμού

“Ο δρόμος της τρομοκρατίας είναι ιστορικά ατελέσφορος και καταδικαστέος”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Αριστεράς

Η Δημοκρατική Αριστερά, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

“Οι ιδεολογικές επιφάσεις εκείνων που επιλέγουν να τρομοκρατούν το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας και η προσβολή της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Καταδικάζει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων

Την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους των διοικητ
ικών δικαστηρίων Αθήνας, εκφράζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Ελλάδας, σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους, με την οποία καταδικάζουν “με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιθέσεις και πρακτικές τυφλής βίας που στοχεύουν κατά των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους”.

Τηλεφώνημα για βόμβα και στην Εφορία Καλλιθέας

Στο μεταξύ, ένα ακόμα τηλεφώνημα έγινε στις 9.15 το πρωί, στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”, που ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στην Α’ και Β’ Εφορία Καλλιθέας, χωρίς ο άγνωστος να αναφέρει ώρα.

Η περιοχή αποκλείστηκε, το κτίριο εκκενώθηκε και διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Θησέως, μεταξύ των οδών Σπάρτης και Δαβάκη, ενώ συνεργεία του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ερευνούν το κτίριο.

Πριν από λίγο δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα της Θησέως, προς την παραλιακή και παραμένει κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα, καθώς η έρευνα του ΤΕΕΜ συνεχίζεται, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάτι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment