PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισχυρές εκρήξεις σε κτήριο της Δαμασκού


Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε ένα κτήριο στη συνοικία Τζαραμάνα της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά θύματα, μετέδωσαν σήμερα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, αποδίδοντας την ευθύνη για την επίθεση σε «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ωστόσο, μια οργάνωση μαχητών πιστών στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ανέφερε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι επρόκειτο για ισραηλινή επιδρομή, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Σαμίρ Καντάρ, ένας Λιβανέζος στον οποίο αποδίδεται η ευθύνη για μια επίθεση με τέσσερις νεκρούς στο Ισραήλ το 1979.

Το Ισραήλ είχε απελευθερώσει τον Καντάρ το 2008, στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Σύροι πιστοί στην κυβέρνηση ανέφεραν ότι ο Καντάρ βρισκόταν στο κτήριο τη στιγμή της επίθεσης, αλλά δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν αν σκοτώθηκε.

Όμως, ο αδελφός του Καντάρ ανήρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο Facebook ένα μήνυμα με το οποίο τον θρηνεί, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τον τρόπο που έχασε τη ζωή του.

«Με περηφάνια θρηνούμε τη μαρτυρία του ηγέτη Σαμίρ Καντάρ» και «είναι τιμή μας που γινόμαστε κι εμείς μια οικογένεια μαρτύρων», ανέφερε ο Μπάσαμ Καντάρ στην ανάρτησή του.

Οι Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας στη Τζαραμάνα, μια παραστρατιωτική οργάνωση που δρα στο πλευρό του στρατού, ανήρτησε επίσης ένα μήνυμα με το οποίο εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του Καντάρ κι ενός από τους διοικητές της.

«Η σορός του διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Δαμασκού πριν από λίγο», ανέφερε η οργάνωση.

Μετά την απελευθέρωσή του ο Καντάρ, Δρούζος που είχε δηλώσει ότι υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ, παρέμενε εκτός των φώτων της δημοσιότητας. Πιστεύεται ότι είχε γίνει αξιωματικός στις Δυνάμεις Εθνικής Άμυνας. Δεν είναι σαφές τι είδους ρόλο είχε ο Καντάρ στις μάχες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment