PeristeriNews.gr
Media

Ιστορικό πρωτοσέλιδο των New York Times


Άκρως συμβολικό, αλλά και από αυτά που θα αποκτήσουν ιστορικά χαρακτηριστικά τα επόμενα χρόνια, είναι το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης έκδοσης των New York Τimes, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι υπεύθυνοι σύνταξης της αμερικανικής εφημερίδας αποτίουν φόρο τιμής στα χιλιάδες «ανώνυμα» θύματα του ιού, γεμίζοντας την πρώτη σελίδα της έκδοσης με τα ονόματα 1.000 εξ αυτών και με το μήνυμα «Δεν ήταν απλώς ονόματα σε μία λίστα, ήταν εμείς».

«Οι θάνατοι πλησιάζουν τις 100.000 στις ΗΠΑ, μία ανυπολόγιστη απώλεια», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου, που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, περνώντας ένα ηχηρό μήνυμα, χωρίς βαρύγδουπες εκφράσεις και εντυπωσιακές φωτογραφίες: Δεν πρόκειται απλά για αριθμούς, πρόκειται για το υπέρτατο αγαθό: την ανθρώπινη ζωή!

Δίπλα σε κάθε όνομα η ηλικία τους, και μία φράση για εκείνους αλιευμένη από τον επικήδειο του καθενός, μια πρόταση για ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους ή μια σημαντική στιγμή τους, για να υπενθυμίζει στον αναγνώστη ότι δεν ήταν απλά ονόματα σε μία λίστα.

Το εξώφυλλο, σχεδιασμένο από τον Tom Bodkin, είναι μέρος ενός ευρύτερου πρότζεκτ της βοηθού αρχισυντάκτη Simone Landon σε συνεργασία με την Standard Regular, όπου συγκεντρώθηκαν πληροφορίες από 1.000 επικήδειους θυμάτων.

Ωστόσο το εξώφυλλο κατάφερε να χωρέσει μόλις το 1% των νεκρών στη χώρα. Η Landon εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο ήθελαν να προσωποποιήσουν την τραγωδία, σε μια περίοδο που τόσο οι ρεπόρτερ όσο και οι αναγνώστες έχουν «κουραστεί» από την διαρκή αναμετάδοση πληροφοριών για την πανδημία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment