PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ιστορική αλλαγή το άνοιγμα των κλειστών


Ιστορική αλλαγή χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τις ρυθμίσεις που προωθούνται για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Ιστορική αλλαγή χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τις ρυθμίσεις που προωθούνται για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, δίνοντας το “πράσινο φως” στους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στην τελική κατάρτιση του σχετικού νομοσχεδίου και στην κατάθεσή του στη Βουλή.

Με τους ίδιους χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε ο κ. Παπανδρέου και στο νομοσχέδιο με το οποίο προωθούνται αλλαγές στο συνδικαλιστικό και συνεταιριστικό κίνημα των αγροτών, το οποίο, ωστόσο, θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση παρενεβλήθη η συζήτηση για το “νόμο περί ευθύνης υπουργών”.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση τολμά να προχωρά στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και επανέλαβε τη φράση του “αυτή η Ελλάδα, η Ελλάδα με αυτά τα χαρακτηριστικά, τελείωσε πιά”.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και εκείνα θα ανταποκριθούν, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έχουν την ευθύνη για τη στάση τους.

Οι αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, οι οποίες θα κινούνται εντός των ορίων που επιτρέπει το Σύνταγμα, συζητήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης παρουσίασε το σχέδιο νόμου με το οποίο αλλάζει ο ισχύων νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει πέντε αλλαγές όπως είναι η κατάργηση όλων των εξαιρετικά σύντομων παραγραφών, η επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα), υποχρεωτική κατάσχεση οικονομικού οφέλους, δημιουργία γνωμοδοτικού συμβουλίου πριν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που αποτελείται από δικαστικούς λειτουργούς και δέσμευση κάθε είδους τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος υπουργού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment