PeristeriNews.gr
Uncategorized Διεθνή

Ισπανία-Κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε να κηρύξει ο Πέδρο Σάντσεθ την Ισπανία, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα της Ιβηρικής.

Σε όλη τη χώρα θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 11 το βράδυ ως τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας, με την καθεμιά από τις αυτόνομες κοινότητες να έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το μέτρο μία ώρα νωρίτερα ή αργότερα.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα δώσει στις περιφέρειες, οι οποίες αποφασίζουν για τα υγειονομικά τους θέματα, τις εξουσίες να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στην κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Μπορούν επίσης να θέσουν περιορισμούς στη λειτουργία των επιχειρήσεων και να περιορίσουν άλλες δραστηριότητες, όπως οι συγκεντρώσεις, μέσα και έξω από το σπίτι.

Ένας αυξανόμενος αριθμός περιφερειών κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το μέτρο που τους επιτρέπει να επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα El País, τα περιοριστικά μέτρα θα είναι ηπιότερα από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Πρόθεση ωστόσο της κυβέρνησης Σάντσεθ, είναι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης να παραταθεί μέχρι τον Μάιο 2021.

Η Ισπανία επέβαλε ένα από τα πιο σκληρά lockdown την άνοιξη και στη συνέχεια χαλάρωσε τα μέτρα το καλοκαίρι. Όμως, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βιώνει ένα επιθετικό δεύτερο κύμα τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα τώρα έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς λοιμώξεων στη Δυτική Ευρώπη.

Οι συνολικές περιπτώσεις αυξήθηκαν σε 1.046.132 την Παρασκευή, ενώ ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τους 35.000.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Leave a Comment