PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισπανία: Από τα μέσα Μαΐου αρχίζει η άρση του lockdown


Μετά τις 15 Μαΐου θα αρχίσει η Ισπανία να επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα, ανακοίνωσε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ενώπιον του κοινοβουλίου, το οποίο αναμένεται να ψηφίσει την επέκταση του lockdown έως τις 9 Μαΐου.

Η άρση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί αργά και σταδιακά, τόνισε ο Σάντσεθ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει νέο κύμα της πανδημίας. Το lockdown επιβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ισπανία στις 14 Μαρτίου.

Η Ισπανία κατέγραψε 435 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον Covid-19 σε 21.717.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε ελαφρώς τις τελευταίες ημέρες, αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται. Έως σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα 208.389 κρούσματα κορωνοϊού.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι αναμένει μια πρώτη συναίνεση στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. αύριο σχετικά με τη βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. «Περιμένω αύριο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να επιτύχει μια πρώτη συναίνεση γιατί είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Σάντσεζ στο κοινοβούλιο.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει προτείνει τη δημιουργία ενός ταμείου 1,5 τρισ. ευρώ το οποίο θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορωνοϊού.

Το ταμείο που προτείνει η Μαδρίτη θα χρηματοδοτείται από «ομόλογα στο διηνεκές» (perpetual bond) που θα εκδώσουν τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. και τα χρήματα που θα δοθούν θα θεωρούνται μεταφορά μετρητών και όχι χρέος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment