PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιρανική τηλεόραση: «80 Αμερικανοί νεκροί» στις επιθέσεις κατά αμερικανικών βάσεων


Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι 80 «Αμερικανοί τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στα πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους των Φρουρών της Επανάστασης εναντίον βάσεων όπου είναι ανεπτυγμένες δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, επικαλούμενη αξιωματικούς του επίλεκτου σώματος αυτού των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η ίδια πηγή, έκανε λόγο για άλλους περίπου 200 τραυματίες.

Νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν υπήρχε ουδεμία πληροφορία για θύματα από τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα, επισημαίνοντας ωστόσο πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονταν σε φάση αποτίμηση της κατάστασης.

Από το Ιράκ, τον Καναδά, την Πολωνία και τη Νορβηγία υπάρχουν επίσης διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχουν θύματα από τις επιθέσεις. Κανένας από τους 130 Δανούς στρατιώτες που βρίσκονται στη βάση Αλ Άσαντ, στο πλαίσιο του υπό τις ΗΠΑ διεθνού συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, δεν έχασε τη ζωή του, διαβεβαίωσε με ανακοίνωσή του στο Twitter και το υπουργείο Άμυνας της Δανίας. To γεγονός κάνει τους αναλυτές να εκτιμούν ότι τα πλήγματα συνιστούν πιθανότατα μία ευκαιρία αποκλιμάκωσης της έντασης και για τις δύο πλευρές, χωρίς να χάσουν το κύρος τους.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση διευκρίνισε ότι εκτοξεύθηκαν 15 βαλλιστικοί πύραυλοι εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων και αεροσκάφη και ελικόπτερα «υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές».

Σημείωσε ακόμη, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, πως το Ιράν έχει στο στόχαστρο άλλες 100 αμερικανικές εγκαταστάσεις που σκοπεύει να πλήξει εάν οι ΗΠΑ ανταποδώσουν τα πλήγματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment