PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ιράν: Πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς στην τελετή ταφής του Σουλεϊμάνι


Toυλάχιστον 35 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου κατά την τελετή ταφής του Σουλεϊμάνι στη γενέτειρά του, μεταδίδει η ιστοσελίδα του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Iran Press TV, η οποία κάνει λόγο και για 50 τραυματίες. Ωστόσο επίσημη ενημέρωση προς το παρόν δεν υπάρχει.

Η σορός του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί είχε μεταφερθεί στην πόλη Κερμάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν, όπου και θα ταφεί. Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδιδε από νωρίς το πρωί σε απευθείας σύνδεση πλάνα με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, πολλούς στα μαύρα, που κατέκλυσαν τους δρόμους της Κερμάν για να θρηνήσουν τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος για ορισμένους αναλυτές ήταν ατύπως ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη χώρα.

Εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις του Ιράν για να τιμήσουν τον αξιωματικό, συμπεριλαμβανομένου του αγιατολά Αλί Χαμενεΐ, του ανώτατου ηγέτη της χώρας, που έμοιαζε να μη μπορεί να συγκρατήσει τη συγκίνησή του πάνω από το φέρετρο του στρατιωτικού που είχε καλυφθεί με το ιρανικό εθνικό σύμβολο.

Την ίδια ώρα η Τεχεράνη εξετάζει 13 διαφορετικά σενάρια για την απάντησή του στις ΗΠΑ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας, διαμηνύοντας πως ακόμη και το πιο αδύναμο από αυτά θα είναι «εφιάλτης» για τους Αμερικανούς.

«Ακόμη και το πιο αδύναμο από αυτά, εάν αποσπάσει την έγκριση, στην εφαρμογή του θα αποδειχθεί ιστορικός εφιάλτης για τους Αμερικανούς» τόνισε ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Αλί Σαμκάνι στο ημικρατικό πρακτορείο ειδήσεων Fars. «Προς το παρόν, για λόγους ασφάλειας δεν μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερες πληροφορίες στα μέσα» συμπλήρωσε, αρνούμενος ουσιαστικά να αποκαλύψει τι περιλαμβάνουν τα σενάρια αυτά.

Από την πλευρά του ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα υποστούν τις συνέπειες για τον θάνατο Σουλεϊμανί «σε καιρό και τόπο που θα επιλέξει το Ιράν». Πρόσθεσε ακόμη ότι η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο των ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή έχει αρχίσει και προειδοποίησε για έναν «πόλεμο πολλών γενεών» εάν η περιοχή συνεχίσει να στηρίζεται στην αμερικανική παρουσία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment